Index Vakbarát Hírportál

Így csökkenthetjük az élelmiszerpazarlást!

2023. június 13., kedd 00:00

Mostantól minden SPAR üzletben lehetőségünk van ételt menteni, ráadásul 66% kedvezménnyel!

Szomorú tény, hogy a világon előállított élelmiszerek egyharmada kárba vész vagy hulladékká válik. Ez a mennyiség csak Európában évente közel 90 millió tonna kidobott élelmet jelent. Bár a magyarok egyre tudatosabbak a vásárlás terén, az élelmiszerpazarlás csökkentése és megelőzése érdekében mindannyiunknak felelősséget kell vállalnia! A „hogyan?” kérdésre pedig egyszerű a válasz: a SPAR és INTERSPAR üzletek országos csatlakozásával a Munch applikáción vagy weboldalon keresztül azok számára is lehetőség nyílik tudatos lépéseket tenni az élelmiszerpazarlás ellen, akik eddig csak tervezgették.

Első lépés: irány a Munch app!

A Munch, egy magyar fejekből kipattant élelmiszermentő vállalkozás, amelynek célja az élelmiszerpazarlás visszaszorítása, és ezzel a fenntartható, felelős élelmiszer-kereskedelem és fogyasztás elősegítése. A kezdeményezés, amely applikáción és weboldalon keresztül is elérhető, gyors és kényelmes megoldást kínál az élelmiszermentéshez. A kezdeményezéshez már valamennyi SPAR és INTERSPAR üzlet csatlakozott országszerte, így bárki, bárhol az országban tehet a pazarlás visszaszorításáért. A folyamat egyszerű: csak le kell foglalni a választott csomagot az ingyenes mobilalkalmazáson, vagy a honlapon keresztül, online kifizetni, majd egy meghatározott idősávban még aznap át is lehet venni a kiválasztott üzletben.

Minden, ami szem-szájnak...

A SPAR Munch csomagjaiban zöldségek, gyümölcsök, gyümölcslevek, csomagolt és csomagolatlan kenyerek, pékáruk, sós- és édes finomságok, tejtermékek, tészták, szalámik, felvágottak, friss tojás, valamint további, hűtést nem igénylő termékek érhetőek el 66%-os kedvezménnyel, vagyis körülbelül az eredeti ár harmadáért csaphatunk le különböző termékekre. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nagyjából 3000 forint értékű csomag 1000 forintos, míg az 1500 forint értékű csomag, 500 forintos „munchos” áron vásárolható meg.

A fenntartható gondolkodással mindenki nyer!

Minden egyes, SPAR-ban összekészített Munch csomag vásárlása hozzájárul az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez, támogathatja a fenntartható élelmiszeripar működtetését, nem utolsó sorban pedig lehetőséget kínál arra, hogy kedvezményes áron juthasson hozzá bárki jó minőségű élelmiszerekhez. A kölcsönös előnyök mellett még meglepetést is tartogat az élelmiszermentő kezdeményezés: azt, hogy pontosan mit tartalmaz a csomag, előre nem lehet tudni. Az ételmentés mellett az összeállításoknak köszönhetően így új termékeket is felfedezhetünk, a kapott alapanyagok felhasználásával új ételeket, recepteket is megismerhetünk – ebben pedig segíthet a közösségi oldalakon már most is aktív Munch-közösség, amelyhez csatlakozva hasznos információkat, ötleteket kaphatunk a csomagok tartalmának felhasználására.

Legyünk részesei minél többen a Munch élelmiszermentő közösségnek!

Weboldal: https://www.spar.hu/munch

Az applikáció letölthető a Google Play és az App Store felületen is.

Rovatok