Index Vakbarát Hírportál

Barkácsárut is egyre többször veszünk online

2023. június 14., szerda 10:39 | aznap frissítve

A Praktiker megújult webshopjában még könnyebb dolgunk lesz.

Az internetes vásárlás ma már a mindennapjaink része: sokak számára legalább annyira megszokott körülnézni és vásárolni egy webáruházban, mint a sarki boltban. A ruhák, élelmiszerek és műszaki cikkek mellett mindez a barkácspiaci termékekre is igaz. Egyre többen veszünk az interneten szerszámokat, lakáskiegészítőket, kertészkedéshez vagy például lakásfelújításhoz kapcsolódó termékeket. Fontos azonban, hogy az adott webáruház könnyen használható, megbízható legyen, és többféle fizetési, valamint szállítási módot kínáljon. A Praktiker megújuló online áruháza éppen ilyen, így maximálisan a kényelmünket szolgálja, és azt ígéri: a Praktikerrel meg tudod csinálni!

Az elmúlt években folyamatosan bővült azoknak a száma, akik online vásároltak, és ez a tendencia a barkácspiacra is igaz. Az idén 25 éves Praktiker barkácsáruházlánc adatai alapján a 2018-as 1-2 százalékról mára 10 százalék fölé emelkedett az online vásárlások aránya a teljes forgalmon belül. Látható, hogy a magyarok egyre többen vásárolnak ezen a területen is online boltokban, és ez a tendencia várhatóan tovább folytatódik majd a következő években.

Szintén megfigyelhető, hogy már kevésbé vagyunk óvatosak a mobilunkkal: szívesen intézzük a vásárlást erről az eszközről. A fizetési lehetőségek közül pedig szorul vissza a készpénz, egyre többen szeretjük kártyával, akár már vásárláskor kiegyenlíteni a számlát.

A magyar tulajdonban lévő Praktiker az egyik legnagyobb hazai barkácsáruházlánc, és nemcsak országos bolthálózatát, hanem online áruházát is rengetegen ismerik. Márkaismertsége alapján kategóriájában az első helyezett1, több százezren vásárolnak itt évente, és a praktiker.hu a magyar weboldalak között a 2022-es évben a 6. legnagyobb forgalmat realizálta kategóriájában2. A vásárlók tehát használják és szeretik az online barkácsáruházat, amelyet az idén 25 éves Praktiker 2023 májustól megújított, és még kényelmesebbé tette vásárlói számára.

Milyen újdonságokkal találkozik, aki kipróbálja a megújult praktiker.hu-t?

Az új Praktiker webáruházban így könnyen és gyorsan tudunk választani a kánikulára családi medencét, álló szörföt (sup) vagy akár szerszámkészletet apák napjára. De ha lakásfelújításba kezdünk, akkor is itt érdemes kezdeni és összeállítani a költségvetést, aztán megrendelni a szükséges termékeket.

A Praktiker kéthetente új akciókkal és rendszeresen frissülő magazinnal is vár, így érdemes rendszeresen ellátogatni az oldalra.

A megújult webshoppal nem is kérdés: a Praktikerrel meg tudod csinálni!

1 GKID Online Retail Big Picture Riport 2023 / I.

2 https://gkid.hu/2023/05/23/etoplista-2022/

Rovatok