Index Vakbarát Hírportál

Food&Friends néven várja látogatóit a Westend megújult ételudvara

2023. július 27., csütörtök 00:02

608 férőhely, közel 30 étterem, 10 nemzet konyhája – mindez természetközeli környezetben

A Westend történetének legnagyobb fejlesztése a megújult a Food&Friends ételudvar, amelyet július 22-én adtak át a nagyközönségnek. A teljes ház közös részeinek 15%-át magába foglaló terület különleges szolgáltatásaival, tematikus zónáival, ember-és természetközeli designjával az étkezés mellett közösségi térként is funkcionál.

A főváros leglátogatottabb bevásárlóközpontja ételudvarának újragondolásakor a vásárlók igényeit vették alapul. Bár az ide érkezők többsége továbbra is rutinszerű étkezésre tér be, valójában többet vár el attól: kiváló minőséget, választékos ízeket, a jó ár-érték arány mellett kényelmet, tiszta környezetet, környezettudatosságot és személyre szabott, modern és gyors szolgáltatásokat. Számukra az ételudvar nem csak egy étkezési helyszín, hanem a tér, amely mindennapjaik részévé válik, ahova napközben egy gyors ebédre ugranak be, de munka után ide szervezik baráti találkozójukat, ide ülnek be egy kávéra, teára az esti mozi előtt, sőt ide látogatnak el családjukkal hétvégén is.

Ezen elvárásokra épülve a város szívében található bevásárlóközpontba az új ételudvarral a természet is beköltözött. A tulajdonos-üzemeltető a nemzetközileg elismert Hello Wood csapatát bízta meg azzal, hogy az ételudvar kialakításába és designjába valóban természetközeli, egyedi hangulatot varázsoljon. Az eredmény pedig megáért beszél.

A berendezést hazai minőségi tölgyfa alapanyagból gyakorlatilag nulla hulladékkal készítették, hiszen a leeső faanyagot dekorációra használták fel.  A természetközeliség mellett nagy hangsúlyt kapott a funkcionalitás és az innováció is, ez utóbbi nemcsak a látványelemekben, hanem az üzemeltetésben is megjelenik. A területen helyet kapott egy 30 méter hosszú ledfal, változtatható fényű hangulatvilágítás, az asztaloknál praktikus telefontöltők kerültek beépítésre, hamarosan bővül az érintőképernyős rendelőfelületek sora, sőt, a látogatók takarító- és tálcaszedő robottal is találkozhatnak. Az új ételudvar minden elemében, megjelenésben és üzemeltetésben is illeszkedik az épülethez, az üzemeltetési költségek racionalizálása érdekében itt is megújult a gépészet, az alacsony fogyasztású LED világítást építettek ki, és lecserélték a hőlégkezelőket a hűtési és fűtési költségek optimalizálása érdekében.

A több hónapos munka nagy kihívást jelentett a tulajdonos-üzemeltető számára, hiszen az egész felújítást úgy kellett végezni, hogy közben az ételudvar – ha csökkentett ülőhellyel is, de – zavartalanul működjön, így az munka többnyire éjszaka folyt.

3

A Food&Friends-ben közel 30 étterem és kávézó található, az ételudvar mérete a megújítás után mintegy 10%-kal nőtt, így már több mint 600 fő kényelmes kiszolgálására alkalmas.

Rovatok