Index Vakbarát Hírportál

Jó lennél az egyik legjobban fizető szakmában? Szombaton kiderítheted

PROGmasters

2023. augusztus 10., csütörtök 16:47 | kilenc hónapja frissítve

Örülhetnek azok, akik karriert váltanának a közeljövőben: a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben is van olyan terület, ahol egy fél éves — akár munka mellett is végezhető — képzés után, jellemzően pár hónapon belül álláshoz lehet jutni, ráadásul 3-6 év tapasztalattal már átlagosan bruttó 1 millió forintnál is többet lehet keresni. Arról nem is beszélve, hogy az ezen a területen dolgozók gyors előléptetéssel számolhatnak, és túlnyomó többségük számára a külföldi munkalehetőség és a home office is adott - ezek derülnek ki a PROGmasters IT képzési központ több száz végzettje körében készített felmérésből.  Most több képzés is indul azok számára, akik új szakmát szeretnének, ezekre még bárki jelentkezhet, ráadásul a jelentkezés nem jár semmilyen kötelezettséggel.

Augusztus 19-én ingyenesen belekóstolhatsz a programozásba (és a pizzákba is)

Persze teljesen érthető, ha elsőre ijesztően hangzik, hogy “Válts karriert és állj programozónak!”, hiszen honnan tudhatná bárki is, hogy alkalmas-e erre a pályára. Éppen ezért a PROGmasters augusztus 19-én, szombaton 9 órától CODE&PIZZA ingyenes programozó napot szervez Budapesten, amelyre jövő péntekig lehet jelentkezni. A résztvevők a PROGmasters mentoraival a mesterséges intelligenciát is felhasználva próbálhatják ki a programozást, sőt, elkészíthetik életük első szoftverét - és közben még a PROGmasters háromféle pizzáját is megkóstolhatják. Tehát aki szeretné kideríteni, neki való-e a programozás, érdemes most azonnal jelentkeznie az ingyenes eseményre, hiszen a helyek száma korlátozott!

Programozói tudás nélkül is elindulhatsz a karrierváltás útján – augusztus 20-ig még erre is jelentkezhetsz

Aki a karrierváltás és a programozás mellett dönt, az két lehetséges úton indulhat el, és jövőre már munkába is állhat programozóként.

  1. Sokan még nem rendelkeznek alapfokú programozói ismeretekkel, ami korántsem meglepő, hiszen a PROGmasters végzettjeinek több mint harmada korábban például vendéglátósként, tanárként, pénzügyi területen vagy éppen a médiában dolgozott. Ezért a teljesen kezdők számára a PROGmasters Java Start programozás tanfolyamot indít idén még három alkalommal - augusztusban, októberben és novemberben -, amelyek résztvevői 5 hét alatt elsajátíthatják a programozás alapjait. A munka mellett végezhető online képzésre a szabad helyek függvényében, de legkésőbb augusztus 20-ig még lehet jelentkezni. Ráadásul a Java Start programozás tanfolyam záróvizsgáját legalább 70%-ra teljesítők mentesülnek az alábbi, állásgarancia lehetőséget is kínáló képzések szakmai felvételije alól.
  2. Akik már tudnak alapfokon programozni (ezt egyébként a PROGmasters ingyenes tananyagainak segítségével is meg lehet tanulni), két – állásgarancia lehetőséget is kínáló – képzésre jelentkezhetnek. Ezek között találhatnak online vagy személyesen, sőt, munka mellett végezhető tanfolyamot is. Ezekről a 6 hónapig tartó képzésekről — illetve, hogy melyik, kinek ajánlott —, minden fontos információ megtalálható a PROGmasters honlapján.

Állásgarancia és államilag elismert képesítő bizonyítvány

A fél éves képzések egyikét elvégezve tehát már jövőre munkába lehet állni programozóként például a PROGmasters több mint 100 partnercégének valamelyikénél - az elhelyezkedésre (a komplex munkaerőpiaci felkészítés mellett) akár pénzvisszafizetési garanciát is kínál az iskola. A végzettek munkához jutását segíti a megszerezhető államilag elismert képesítő bizonyítvány is.

350 ezret spórolhatnak, akik továbbtanulnak

Ráadásul a PROGmasters a továbbtanulást is támogatja. Akik elvégzik a Java Start programozás tanfolyamot és 1 éven belül elkezdik a két, állásgarancia lehetőséget kínáló képzés valamelyikét, azoknak a Java Start teljes nettó díját beszámítja a PROGmasters, így a fél éves képzések árából akár 350 ezer forintot is megspórolhatnak a résztvevők.

Augusztus 16-án bárki benézhet az ingyenes, online nyílt napra

A karrierváltás és a programozó képzések iránt érdeklődők számára a PROGmasters augusztus 16-án, szerdán 18 órakor ingyenes nyílt napot tart, amelynek résztvevői részletes információt kaphatnak a képzésekről, találkozhatnak a mentorokkal, valamint meghallgathatják a korábbi végzettek tapasztalatait is.

És itt a ráadás: humán érdeklődésűek figyelem!

Kevesen tudják, de van olyan terület az IT szektorban, amely a kifejezetten humán érdeklődésű karrierváltók körében is népszerű, és a programozókéhoz hasonlóan megbecsült munkakör. Ez a szoftvertesztelői szakma, amely ugyancsak elsajátítható a PROGmastersnél, méghozzá egy munka mellett végezhető, 5 hónapos online képzés során, amelynek végzettjeit az iskola a munkához jutásban is segíti. Erre a képzésre a szabad helyek függvényében, de legkésőbb szeptember 3-ig lehet jelentkezni.

Rovatok