Index Vakbarát Hírportál

A legjobb ASUS laptopok az őszi pörgéshez

2023. augusztus 24., csütörtök 13:59

Ezekkel a laptopokkal magabiztosan lendülhetsz túl a nyári sziesztán

Pár napon belül hivatalosan is véget ér a nyár, ez nagy örümünkre a jó idő végét még nem jelenti, azonban indulnak a tanórák, elkezdődnek az egyetemi előadások és a munkahelyeken is nagyobb lesz a tempó. Sokaknak ez az időszak az, amikor lecserélik laptopjukat, mint fő munkaeszközüket vagy egy új társat keresnek maguknak az iskolai évekhez. Mindkét esetben fontos, hogy a célnak megfelelő, modern megoldást válasszunk, hiszen egy jó laptop hosszú évekig hű társ.

ASUS Education Store

Az ASUS hivatalos online márkaboltjában idén elindult a dedikált Education Store, ahol exkluzív kedvezmények várják a diákokat, tanárokat és tanszéki munkatársakat. Elég egy egyszerű regisztrációs űrlapot kitölteni néhány perc alatt, melynek köszönhetően beazonosítható, hogy valóban diák, vagy oktatásban dolgozó személy igényelné a belépést. Amennyiben minden rendben ment, néhány napon belül meg is érkezik a jóváhagyás, azt követően pedig elég csak belépve böngészni a kínálatot.

A legmenőbb sulis laptop - ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition

Alig pár napja mutatkozott be hivatalosan az év minden bizonnyal legkülönlegesebb laptopcsomagja, melynél aligha találunk jobb választást az iskolakezdéshez. Az ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition ugyanis az ASUS szakértelmét és technológiai előremutatását ötvözi az idén fennállása 30. évét ünneplő japán streatwear márka, az A BATHING APE* ikonikus formáival és színeivel. A limitált darabszámban bemutatkozó modell Magyarországon is elérhető az ASUS hivatalos online márkaboltjában néhány extra ajándékkal együtt. A Vivobook S 15 OLED lenyűgöző vizuális élményt garantáló OLED kijelzővel, modern hardveres csomaggal és praktikus ASUS megoldásokkal kiváló alapot nyújt egy ilyen együttműködéshez és hosszú évekig hű társ lesz.

A különleges csomagban nem csak egy egyedi Bape mintákkal büszkélkedő laptop kapott helyet, hiszen rögtön mellette találjuk az ikonikus BABY MILO* figurát, melynek kezében laptopunk apró mása is elhelyezhető. A Bape ikonikus mintáit a laptop fedlapja mellett más pontokon is élvezhetjük, illetve a mellékelt egeren is ezek láthatóak. Az egérhez egy extra kiegészítő is jár, amit akkor érdemes felpattintani, amikor a laptopot a dobozban szintén megtalálható, exkluzívan ehhez az együttműködéshez tervezett Bape laptoptáskában visszük magunkkal, hiszen mindkettő az ikonikus Bape camo formát öltötte magára. A mellékelt billentyűzetmatrica és szimpla matricakészlet is ezt a vonalat követi, ahogy a limitált ideig ajándékba járó egérpad sem tesz másként.

A radar alatt - ASUS Zenbook 15 OLED

Az ASUS Zenbook 15 OLED le sem tagadhatja elődjeit. A Zenbook széria elegáns formavilágát ötvözi a lenyűgöző OLED kijelzővel és az AMD legmodernebb megoldásaival. Sokak örömére nem merült feledésbe az átlagnál manapság nagyobbnak számító, 15 hüvelykes méret, melyen egyébként még jobban kijönnek az OLED panel mély feketéi és remek színei. A nagyobb méret azt is jelenti, hogy még nagyobb felületen gyönyörködhetünk a különleges eljárással készült, kerámiához hasonló borításon, melynek előállítása nem igényel szerves vegyületeket, erős savakat vagy nehézfémeket, így az átlagos megoldásoknál sokkal környezetbarátabb.

A mindössze 1,4kg-os és 14,9mm vékony Zenbook 15 OLED tartós alumíniumötvözetből készült, így nem csak valóban hordozható, hanem strapabíró is, amit a MIL-STD-810H katonai szabványnak való megfelelés garantál. A laptop leggyakrabban használt felületei ASUS Antimicrobial Guard Plus védőbevonattal rendelkeznek, mely 99%-ig gátolja a COVID-19, influenzavírusok és baktériumok szaporodását. Az AMD Ryzen 7000 sorozatú processzor a neves gyártó legfrissebb kínálatának tagja, a villámgyors SSD pedig megkönnyíti a munkát és a fájlok mozgatását.

Elegancia mesterfokon - ASUS Zenbook S 13 OLED

Az ASUS Zenbook S 13 OLED egy ultrahordozható formában szállítja a legmodernebb hardvert, a gyönyörű OLED kijelzőt és a környezetbarát megoldások sorát. A minimalista stílusban tervezett, prémium ultrabook mindössze 1cm vékony és alig 1kg, tehát tényleg minden táskában elfér, az asztalon pedig egy igazi ékkőként viselkedik, köszönhetően a plazmaszórásos alumínium-oxid kerámia fedlapnak. A különleges eljárás nem csak környezetbarát, hanem azt is garantálja, hogy két teljesen egyforma végeredmény nem létezik, így tényleg egyedi modellekről van szó.

Az alumínium házhoz újrahasznosított posztindusztriális alumíniumot, a hangszórókhoz pedig óciánból származó műanyagot használtak a tervezők, ezzel is erősítve az ASUS fenntarthatóbb jövő felé irányuló törekvéseit. A 13. generációs Intel Core i7 processzor prémium mobil teljesítményt nyújt, miközben a gép egésznapos üzemidővel büszkélkedhet és lehetővé teszi a sokoldalú Thunderbolt 4-es USB-C port használatát, melyet az ultravékony kialakítás ellenére klasszikus USB-A és HDMI csatlakozó is körülvesz.

Rovatok