Index Vakbarát Hírportál

Különleges ajánlat: azonnal költözhető, CSOK-kompatibilis otthonok Buda zöldövezetében

2023. november 8., szerda 10:19 | hét hónapja frissítve

Egyedülálló lehetőség azoknak, akik energiatakarékos, modern kertvárosi lakást keresnek.

Szakértők szerint a jelenlegi ingatlanpiaci helyzet kifejezetten jó alkalmat kínál az azonnal költözhető, energiahatékony, modern otthonokat keresők számára. Azoknak, akiknek fontos a zöldövezet, a jó levegő, a szabadidős lehetőségek színes palettája, de nem szeretnének lemondani a jó közlekedésről és a színvonalas szolgáltatási környezetről sem, ideális választás Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Cordia által jegyzett Sasad Resort, amely – különleges elhelyezkedésének és koncepciójának köszönhetően – az elmúlt évek egyik legnépszerűbb budai lakóparkja lett. Az ide költözőket tágas és parkosított kertek, szellősen elhelyezett, korszerű és kiemelkedően energiatakarékos épületek várják a Rupp-hegy Természetvédelmi Terület szomszédságában, Újbuda Spanyolrét és Madárhegy negyedeinek találkozásánál

A lakópark két, nemrég elkészült ütemében – a Sasad Resort Panorama és a Sasad Resort Sunlight épületeiben – most több mint 70, azonnal költözhető lakás közül válogathatnak azok, akik színvonalas környezetben felépített új otthonra vágynak. A választék minden élethelyzetre megoldást kínál, hiszen a paletta a 42 m2-es kétszobás, kertkapcsolatos lakásoktól a tágas, négyszobás, 150 négyzetméteres családi otthonokig terjed, amelyeket akár 70 m2 tetőterasz tesz igazán különlegessé.

Sőt, a Sasad Resort azonnal költözhető lakásai között számos olyan otthon is található, amely esetében még elérhető az idén december 31-ével megszűnő „városi CSOK”. Ez azért fontos, mert jelenleg a piacon nagyon kevés olyan projekt található meg, amely megfelel a kifutó CSOK feltételeinek, márpedig ez a nagyobb családok, illetve több meglévő gyermek esetében lényegesen jobb kondíciókkal bír, mint a január 1. után elérhető verzió.

A lakópark nem csak zöldövezeti elhelyezkedésének és élhető építészeti koncepciójának köszönhetően számít igazán exkluzívnak, hanem az a kizárólag a lakók által használható, több mint 8.000 négyzetméteren elterülő élménypark miatt is, amely egyedülálló kikapcsolódási lehetőséget kínál a család minden tagja számára.

A park területén kosárlabda-, foci- és futópálya, szabadtéri edzőpark, pingpongasztal is megtalálható, a kisebb és nagyobb gyerekeket pedig hintákkal, csúszdákkal, kötélpályával, mókuskerékkel, hatalmas, nyáron napvitorlával fedett homokozóval és sok más játékkal felszerelt játszótér várja. Azok sem csalódnak, akik csak lazítanának egyet a nap végén: ők a piknikező és sütögető helyeket vehetik igénybe, de – az élménypark online felületén keresztül lefoglalva – a színvonalasan kialakított beltéri közösségi helyiséget is használhatják. A már beköltözött lakók visszajelzései alapján kiemelkedően kedveltnek számítanak ezek a közösségi szolgáltatások: az extra terek és funkciók nem csak értékesebbé, de élhetőbbé, színvonalasabbá, jobban kihasználhatóvá és kényelmesebbé teszik a lakókörnyezetet, ráadásul segítenek abban is, hogy valódi közösségek jöhessenek létre.

Manapság természetesen a rezsiköltség sem elhanyagolható tényező. A Sasad Resort ezen a téren is jó választás, hiszen az új fejlesztések során felépült lakások közös jellemzője a megújuló energiát használó, hőszivattyús technológián alapuló mennyezethűtési és -fűtési rendszer, ennek köszönhetően pedig a kiemelkedő energiahatékonyság. E technológia előnye az alacsony energiafogyasztáson túl az, hogy az egyenletes hőleadás következtében a lakásban nem alakulnak ki hidegebb vagy melegebb pontok, illetve mivel nincs szükség sem beltéri klímaegységekre, sem radiátorokra, a szobák könnyebben berendezhetőek, jobban kihasználhatóak. A hőmérsékletszabályozás okosotthon-rendszeren keresztül történik, amit akár távolról, a mobiltelefonunk segítségével is vezérelhetünk.

Mindemellett a lakópark megközelíthetősége is ideális, hiszen a Sasad Resorttól autóval 5 perc alatt elérhetőek az M1-M7 autópálya mellé épült üzletközpontok, közvetlen buszjárattal pedig a 4-es metró Kelenföldi Pályaudvar állomása, a budai régió egyik legnagyobb közlekedési csomópontja, ahol a főváros legújabb bevásárlóközpontja, az Etele Plaza is megtalálható.

Rovatok