Index Vakbarát Hírportál

Advent, karácsonyra hangolódás és jótékonyság a Scrutonban

2023. november 28., kedd 00:02

Kiváló minőségű kávék találkozása a jószándékkal, karácsonyi hangulat, ünnepi ételkínálat a Scruton Közösségi Tereiben

Karácsonyhoz közeledve jobban figyelünk egymásra, az ünnepek megteremtik az adakozás atmoszféráját, és egyben a szokásosnál több lehetőséget is hoznak, hogy segítsünk bajba jutott embertársainkon.

A Scruton Közösségi Terek az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben idén is megrendezi december 2-án „A jótevő kávé” adománygyűjtő kezdeményezését, melynek keretében egyszerűbbé teszi bárki számára, hogy a segítő szándék tetté váljon, és egyúttal izgalmas formába önti azt.

Mitől egyszerűbb?

Aki aznapi kávéját a Scruton V.P.-ben (1054 Budapest, Veres Pálné utca 12.) fogyasztja el délelőtt 10 és délután 2 óra között, az máris adományoz, hiszen minden megvásárolt kávé árából 100 forintot, illetve a Kék Latte néven ismert kávékülönlegesség teljes vásárlási ellenértékét az Ökumenikus Segélyszervezetnek adományozza, ezzel támogatva állhatatos munkájukat!

Mitől izgalmasabb?

Aznap 10.00 és 14.00 óra között hírességek állnak a Scruton pultja mögé, ők készítik el a kávékat! Kik lesznek alkalmi „baristáink”? A teljesség igénye nélkül Wolf Kati, Dallos Bogi, Rátonyi Krisztina, Stefán Tamás és Schiszler Soma az AWS zenekar tagjai, Újvári Zoltán Szilveszter a New Level Empire zenekar énekese, valamint Kamarás Iván és Gerhardt Máté.

Persze fontos lehet az is, hogy milyen kávét kapunk a Scrutonban és mi is az a Kék Latte? A Scruton kávéi aromában gazdag speciality kávék, a Kék Latte pedig egy igazán különleges ital, nevét és különleges kék színét az alapjaként szolgáló pillangóborsó virág őrleménynek köszönheti, mely édes, pikáns ízt kölcsönöz neki, és magas antioxidáns tartalmának köszönhetően hozzájárul szervezetünk stressztűrő képességének növeléséhez.

A jótékonysági eseménnyel párhuzamosan, aznap lehetősége nyílik bárkinek a helyszínen saját, egyedi adventi koszorúja elkészítésre is, amelyben formatervező művész szakember nyújt segítséget, hiszen december 3-án, vasárnap kezdetét veszi az Advent.

Az adventi időszakban is változatos, leginkább ünnepre hangoló programokkal várja a Scruton az érdeklődőket: könyvbemutatók, izgalmas beszélgetések emberi sorsokról és akaraterőről, a jó melletti elköteleződésről, múltbéli és mai karácsonyi hagyományokról. Karácsonyi kvízestjük és zenés eseményeik segítenek kiszakadni a mindennapos rohanásból és ráhangolódni az ünnepekre.

Az eseményekről részletes információ:

www.scruton.hu

https://www.facebook.com/scrutonkozosseg

Felgyorsult világunknak köszönhetően, percenként érkeznek az értesítések a telefonunkra, megállás nélkül találkozunk újabb és újabb hírekkel. Ha valamikor, most igazán szükségünk van egy kis megnyugvásra.

A programokon túl is érdemes betérni bármelyik Scrutonba, ahol reggelitől a vacsoráig megújult, téli menüsorral és karácsonyi fényekbe öltöztetett belső térrel várják vendégeiket. Tökéletes hely elcsendesedni egy kávé társaságában, feltöltődni egy értékes előadást hallgatva vagy akár fellélegezni egy jó könyv olvasása közben.

Rovatok