Index Vakbarát Hírportál

Új távlatokat nyit a távoli munkavégzésben a Lenovo ThinkPad P16 Gen 2, a jelenleg elérhető legerősebb munkaállomás

2023. december 7., csütörtök 11:14

Az elmúlt évek megváltozott munkavégzési szokásai és a táv-, valamint hibrid munkahelyek elterjedése nyomán egyre nagyobb piaca lett azoknak a laptopoknak, amelyeket kimondottan a hordozhatóságot és a teljesítményt szem előtt tartva terveztek. A hordozható munkaállomások egy új kategóriáját képviseli a Lenovo ThinkPad P16 Gen 2, ami teljesítményével új szintre emeli, amit a munkaállomásoktól eddig elvárhattunk.

Az irodában, otthon vagy útközben – ma már elvárás a készülékeinkkel szemben, hogy mobilis életmódunkhoz alkalmazkodva mindenhol maximálisan kiszolgáljanak. A Lenovo ThinkPad P16 pontosan ezzel a céllal készült, elsősorban az orvosok, mérnökök, építészek nagy teljesítményigényű programjait szem előtt tartva. A távolról dolgozók vagy hibrid munkát végzők körében már bizonyított munkaállomás második generációja pedig még gördülékenyebbé teszi a munkafolyamatokat, bárhol is akarjuk elvégezni azokat.

Nincs, amivel ne bírna el

A laptopok hordozhatóságát és a munkaállomások teljesítményét ötvöző Lenovo ThinkPad P sorozatú laptopok független szoftverbeszállítók (ISV) által tanúsítottak az összes lényeges alkalmazáshoz. A villámgyors videokártyákkal és processzortechnológiával, valamint a legkorszerűbb technológiával felszerelt, meglepően könnyű eszközök meg tudják oldani az intenzív számításigényes szükségleteket – bárhol és bármikor.

Ezek a nagy teljesítményű laptopok igazoltan biztosítják a legfontosabb alkalmazások hatékony és zökkenőmentes használatát. Mivel független szoftverbeszállítók (ISV) általi tanúsítással rendelkeznek, a ThinkStation P sorozatú számítógépekkel garantált, hogy messzemenőkig ki fogják tudni elégíteni vállalkozás és iparág igényeit.

A P16 Gen2 a legújabb Intel vPro platform és 13. generációs Intel CoreTM HX sorozatú processzorok lendületével, és egyedülálló, az NVIDIA RTXTM és az Intel ArcTM Pro diszkrét videokártyákat támogató bővítőkártyával büszkélkedhet. Ráadásul kettős párakamrát is kapott a továbbfejlesztett hűtés érdekében, a rendkívüli teljesítményt nyújtó Ultra Performance Mode üzemmóddal pedig a leginkább erőforrás-igényes feladatokat is hamar le lehet tudni.

Az extra teljesítményt igénylők számára a ThinkPad P16 (16″ Intel) második generációja támogatja a villámgyors memóriaegységeket és a nagy teljesítményű táreszközöket, így könnyedén az egyedi igényeinkre konfigurálható.

Erőtől duzzadó mobil munkaállomás és mobil asztali számítógép egyben

A Lenovo arról is gondoskodott, hogy személyes és céges adataink akkor is biztonságban legyenek, ha az irodán kívül dolgozunk – mind a mechanikai hatásokkal, mind az adathalászokkal szemben. Az olyan funkciókkal, mint az önálló megbízhatóplatform-modul (dTPM) az az adatok titkosításához, a biometrikus ujjlenyomat-leolvasó az egyszerű, egyérintéses bejelentkezéshez, valamint a korábbi rendszerbeállításokat visszaállítani képes öngyógyító BIOS, a ThinkShield összetett védelmet jelent az adatainknak, az opcionálisan választható FHD hibrid IR-kamerával az emberi jelenlétet érzékelő funkció figyelmeztet az esetleg a háta mögül leskelődőkre, a kiömlő folyadék elleni védelem pedig még alkalmasabbá teszi a ThinkPad P16 Gen 2-t arra, hogy akár egy kávézóban vagy mozgó járművön is munkába álljunk.

A munkaállomás az amerikai Mil-SPEC katonai specifikációk szerint tanúsított, és több, mint 200 minőségellenőrzésen felelt meg, hogy még a legszélsőségesebb körülmények között is biztosítva legyen a működőképessége. Emellett egy sor független szoftverbeszállítói (ISV) tanúsítással is büszkélkedhet, ami biztosítja, hogy a munkaterhelésre optimalizált alkalmazások zökkenőmentesen fussanak.

A Lenovo ThinkPad P16 Gen 2 egyértelműen a jövő alkotóinak, tervezőinek, orvosainak, mérnökeinek és kutatóinak készült, és mint ilyen, természetesen a fenntarthatóságot is szem előtt tartja. Műanyagmentes csomagolásával és azzal, hogy újrahasznosított alkatrészeket is tartalmaz, ez a mobil munkaállomás kiérdemelte a környezettudatos jelzőt is.

Rovatok