Index Vakbarát Hírportál

Az innováció már ott van a polcokon - Évről évre új találmányokat vezet be a Decathlon

2023. december 15., péntek 13:57

Az innováció korunk egyik legfontosabb hívószava, de kevés helyen annyira tetten érhető a széles közönség számára, mint a Decathlonnál. A márka nagy figyelmet fordít arra, hogy a profi és a hobbi sportolók számára is egyaránt elérhetők legyenek az innovatív termékek, amik hatékonyság és dizájn szempontjából is úttörőnek számítanak saját kategóriájukban.

Évről évre innovatívan

A Decathlon évente megtartja Reveal Innovation rendezvényét, ahol a cégcsoport nemzetközi fejlesztőcsapatai versenybe szállnak ötleteikkel. A négy kategóriában (techno, dizájn, ecodesign, élmény) megmérettetett termékek közül a legjobbak gyártásba, majd az áruházak polcaira kerülnek.

Hogy mit is jelent ez számokban?

A világ különböző pontjain 15 Decathlon tervezői központ működik, ahol több mint 1000 elkötelezett mérnök, 390 terméktervező dolgozik azokon az új eszközökön, amik aztán még hatékonyabbá, kényelmesebbé és élvezhetőbbé tehetik a sportélményt. 2022-ben ezek a szakemberek 70 szabadalmat nyújtottak be.

2023-ban pedig olyan termékek kerültek ki győztesen a versenyből, mint például a 85 literes, helytakarékos bőrönd, ami egyedülálló kialakításának köszönhetően negyedére csukható össze vagy az easybreath búvármaszkhoz erősíthető, bluetooth technológiát használó kommunikációs elem, amely lehetővé teszi a könnyed és érthető víz alatti beszédet.

Egy, két, há', futás!

A futás az egyik legnépszerűbb sport napjainkban, hiszen mindenki számára elérhető és már különleges kiegészítők nélkül is végezhető. Azonban nagyon fontos a hosszú távú egészségünk szempontjából, hogy megfelelő felszerelésünk legyen. Ennek kulcsfontosságú része a cipő. A Decathlon polcai számos kategórián belül válogathat kezdőtől a rendszeresen futón át a versenyzőkig bárki. A Kiprun márka eredményességére az igazi garanciát az biztosítja, hogy Paul Chelimo, kenyai származású amerikai atléta is ebben áll rajthoz a világversenyeken.

Góóól!

A márka a fociszerelmeseinek is tartogatott meglepetést az idei évre. A labdarúgáshoz fontos kiegészítők és ruházatok mellett egy különleges innováció is elérhető a Decathlon üzleteiben. Ez nem más, mint az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga hivatalos meccslabdája. A hőragasztott (varrásmentes) panelekkel ellátott labdát a Kipsta biztosítja, melynek központja Lille-ben, a Kipstadiumban található. A meccslabda a 2024-2025-ös szezontól kezdve három évig lesz a professzionális labdarúgók legfontosabb kiegészítője.

Rovatok