Index Vakbarát Hírportál

Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR

2024. április 11., csütörtök 12:15

A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!

Az áruházlánc folyamatosan bővülő kínálatában már ezernél is több terméket kínál speciális táplálkozási igényekre.

Egyre növekszik a kereslet a SPAR mentes és egészségtudatos termékei iránt. A fogyasztói igényeket figyelemmel kísérve a vállalat folyamatosan bővíti a mentes és egészségtudatos termékei körét, ma már ezernél is több termék tartozik ebbe a kategóriába. A SPAR üzletek vásárlói között vannak olyanok, akiknek egészségügyi okokból kell váltaniuk például laktóz-, vagy gluténmentes élelmiszerekre, míg mások sport, diéta, vagy húsmentes étkezés miatti megváltozott életmódjukból fakadóan vásárolnak rendszeresen a SPAR Életmód kategóriába tartozó termékeket.

A felmérések szerint speciális élelmiszereket fogyasztó vásárlók 75%-a egészségügyi okokból változtatott étrendjén. A kutatások szerint a magyar lakosság 44%-a magának, vagy valamely családtagja számára vásárol egészségtudatos termékeket. A válaszadók 22 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ő maga tart cukormentes, szénhidrát-csökkentett, laktóz- vagy gluténmentes diétát. A legtöbben a cukormentes, vagy csökkentett cukortartalmú élelmiszerek iránt érdeklődnek.

Az SPAR Életmód kategóriába tartozó termékeket - legyen szó glutén- és laktózmentes, vegán vagy biotermékekről, vitaminokról, illetve étrendkiegészítőkről - külön polcokon találod. A SPAR honlapján pedig dietetikai tanácsokat és számos egészségtudatos receptet is találsz.

A SPAR rendszeres akciókkal segít neked, hogy olcsóbban juthass hozzá kedvenc mentes és egészségtudatos termékeidhez. Az akciós szórólapokban rendszeresen, kiemelt módon is megjelennek az akciós Életmód termékek - általánosságban hetente 5-15 árucikket érhetsz el kedvezményes áron. Minden terméknél külön piktogramm jelöli a szórólapokban, hogy az adott termék melyik mentes kategóriába tartozik.

A SPAR üzletekben a teljes áru termékek kedvezményes megvásárlására jó lehetőséget teremtenek az akciós kuponok, amelyeknek digitális verzióját a népszerű MySPAR mobilalkalmazásban is megtalálhatod. Az applikációban bevásárlólistát is összeállíthatsz, így semmit nem felejtesz el, amire a konyhádban, háztartásodban aktuálisan szükséged van.

A SPAR Életmód programjáról, valamint a speciális táplálkozásról további információkat, tippeket itt találsz: www.spar.hu/gasztro-eletmod/eletmod

Rovatok