Index Vakbarát Hírportál

A nézőtérről Párizsba – őszi álomutat nyerhet a Szegedi Szabadtéri Játékokkal és a Z(s)EPPELIN Utazási Irodával!

2024. április 24., szerda 00:02

Szegedi Szabadtéri Játékok egyet jelent a kulturális kikapcsolódással, az életre szóló nyári élményekkel. A színházi fesztivál és az idén 30 esztendős Z(s)EPPELIN Utazási Iroda közös nyereményjátékával azonban egy csapásra az őszi kalandokról is gondoskodhatnak az idei évad nézői!

Május 5-ig ugyanis bármely, a Szabadtéri 2024-es előadásainak egyikére szóló jegy birtokosa részt vehet a sorsoláson, amelynek szerencsés nyertese és partnere négynapos, hároméjszakás utazást tehet a szerelem, a művészetek, a kiváló gasztronómia, a finom borok és a laza elegancia hazájába! A sorsolásra május 8-án kerül majd sor, és a nyertes egyenesen Franciaország szívébe repülhet másodmagával: felfedezheti a fények városát, Párizst a Quartier Latin bohém utcáitól a Grand Boulevard történelemmel átitatott, nyüzsgő látnivalóiig, hangulatos kávéházakban és a világ leghíresebb múzeumaiban merítkezhet meg a francia életérzésben!

A nevezés csak pár percet vesz igénybe: aki szerencsét próbálna, nem kell mást tennie, mint néhány adat és Szabadtéri-jegye sorszámának megadásával regisztrálni a Szegedi Szabadtéri Játékok weboldalába épített felületen. Hazánk legnagyobb nyári színházi programsorozatának bármelyik, 2024-es koncertjére vagy színházi előadására szóló belépővel is játszhatnak az érdeklődők, így az idei nézőközönség bármelyik tagja előtt nyitva áll a páratlan lehetőség.

Ráadásul ebben az évben rendkívül gazdag és változatos műsorkínálat várja a kultúrakedvelőket Szegeden. A Dóm téri nagyszínpadon a világhírű zongoraművész, Péter Bence nyitja a sort a Szegedi Szimfonikus Zenekarral közös live-koncertjével. Eztán a musicaleké lesz a főszerep: visszatér a tavalyi évad közönségsikere, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka world musicale Juronics Tamás rendezésében; majd debütál a Rebecca, A Manderley-ház asszonyának fergeteges musicaladaptációja a Kunze-Lévay szerzőpárostól, Béres Attila rendezésében, Gubik Petrát, Janza Katát, Gallusz Nikolettet, Dolhai Attilát, Szaszák Zsoltot és Medveczky Balázst is felsorakoztató, parádés szereposztásban. Augusztusban ikonikus rockoperánk, az István, a király érkezik a Szabadtérire, ezúttal Novák Péter rendezésében, Koltai-Nagy Balázs főszereplésével.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon elsőként A mi mesénk varázsolja el a közönséget a Tiszavirág Néptáncegyesület, Berecz András mesemondó és a Juhász Zenekar közreműködésével, majd Alföldi Róbert és a Kultúrbrigád lehengerlő musicale, Az Őrült Nők Ketrece gondoskodik két feledhetetlen estéről Stohl András és Hevér Gábor kettősével a főszerepben. Bess Wohl Válaszfalak című, keserédes vígjátékát Hernádi Judit, Kern András kelti életre, a nagyívű történelmi tablók kedvelői pedig Árpád-házi Szent Erzsébet legendáját ismerhetik meg, a címszerepben Bori Rékával Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musicalben. Augusztusban Szente Vajk fergeteges komédiája, az Aranylakodalom szórakoztatja a nézőket, a szerző-rendező csínytevő társa pedig Nagy Sándor lesz a vígjátéki bonyodalmak során. Az operarajongók Donizetti Szerelmi bájitalának koncertszerű előadását láthatják a Szegedi Nemzeti Színház művészeivel, és egy valódi Neoton-parti is vár a nézőkre a Veres1Színház Szép nyári nap című musicalével.

A színvonalas zenei felhozatalban Dixieland-gála, Kálmán Imre operett-kavalkád, Koncz Zsuzsa-, Margaret Island- vagy akár Halász Judit-koncert, a Csönded vagyok című Cseh Tamás-emlékest, Csókkirály – a show, Tóth Vera, a Budapest Jazz Orchestra és vendégeik Találkozások című, fúziós estje, és a franciás könnyedség világhírű nagykövete, a Nouvelle Vague kínál egy-egy tartalmas nyárestét és egyúttal esélyt a párizsi út elnyerésére!

Ne maradjon le az örök emlékekről: szórakozzon és játsszon a Szegedi Szabadtéri Játékokkal!

Rovatok