Index Vakbarát Hírportál

Mutatunk egy titkos fegyvert a lenyűgöző játékélményhez

2024. június 27., csütörtök 17:05

Manapság egyre több játékos választ laptopot az épített asztali konfigurációk helyett, melyben a praktikusság mellett a szegmens robbanásszerű fejlődése is közrejátszik. Erre remek példa az ASUS TUF Gaming F16, mely hordozható kialakítása mellett kiváló minőségű kijelzőt és az NVIDIA különféle AI technológiának hála elegendő erőt biztosít a legújabb AAA címek futtatásához.

Ne ítélj a specifikációk alapján!

Első pillantásra az NVIDIA* GeForce RTXTM 4050 Laptop GPU-val szerelt TUF F16 alapmodell kompromisszumnak tűnhet a hardcore gamerek számára. De van egy titkos fegyvere: az NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling) technológia.

Ez a mesterséges intelligencián alapuló technológia lehetővé teszi, hogy kedvenc játékunkból sokkal többet hozzunk ki a látványvilág terén, mint azt a hardverünk a specifikáció alapján engedné. Az NVIDIA csodaszere a játékot alacsonyabb felbontásban rendereli le, majd mesterséges intelligenciával felskálázza a natív felbontásodra. Ez fluidabb játékélményt és lenyűgöző látványt eredményez úgy, hogy a grafikus kártya terhelése nem növekszik. Így például a Cyberpunk 2077-tel is kiaknázhatod a TUF Gaming F16 lenyűgöző 2,5K felbontású, 165Hz-es kijelzőjét. A DLSS használatával még egy középkategóriás gamer laptopon is maximálisan élvezheted a játék vibráló képi világát szuper-folyamatos képfrissítés mellett. Az ehhez hasonló teljesítményszint néhány éve még jóval drágább és magasabb polcon fekvő gamer laptopot igényelt volna, így sokak számára nagy öröm, hogy az új NVIDIA technológiák segítségével már a kedvezőbb árfekvésű ajánlatokkal is ugyanúgy élvezhetjük a legújabb címeket.

Egyetlen laptop mind felett

Sokan használnak egyetlen laptopot a munkához, a szórakozáshoz és kedvenc hobbijukhoz, a játékhoz. Az ASUS TUF Gaming F16 nem csak a játékok terén gurít nagyot, hiszen NVIDIA Studio-kompatibilis laptop is, ami azt jelenti, hogy tele van mesterséges intelligencián alapuló funkciókkal, amelyek felgyorsítják a munkafolyamatot olyan kreatív alkalmazásokban, mint például az Adobe After Effects, Illustrator és Lightroom. Ez különösen jól jön, ha grafikusként, esetleg egyéb alkotói területen dolgozon, vagy csak tartalomkészítő szeretnél lenni a YouTube-on, TikTokon vagy Instagramon.

Hosszantartó teljesítmény útközben

A masszív, 90Wh-os akkumulátor órákig tartó játékot és munkát biztosít anélkül, hogy konnektor után kellene kutatnod. Ráadásul a praktikus USB-C töltéssel útközben vagy az iskolában is rátölthetsz a kompatibilis powerbankokkal és kisebb töltőkkel. A lenyűgöző funkciók ellenére az F16 megőrizte a karcsú és hordozható kialakítást, a MIL-STD-810H katonai szabványnak megfelelő szerkezet pedig biztosítja, hogy a pörgős mindennapokat is kibírja.

Az ASUS TUF Gaming F16 az NVIDIA technológiák, a prémium kijelző, a hosszan tartó akkumulátor és a sokoldalú csatlakozási lehetőségek kombinációjával kiemelkedő játékélményt nyújt, amely meghaladja a tipikus középkategóriás laptopokat. Tökéletes választás azoknak a játékosoknak, akik többet akarnak elérni anélkül, hogy a bankot robbantanának.

Rovatok