Index Vakbarát Hírportál

2,6 milliárd forint a nyugdíjasoknak és további kedvezményeső a Tescóban

2024. augusztus 13., kedd 09:26 | aznap frissítve

2022 áprilisa óta mintegy 2,6 milliárd forinttal támogatta a Tesco a nyugdíjasokat nyugdíjas kedd elnevezésű promóciójával. A keddenkénti 5 százalékos vásárlásvégi kedvezményt nemrég új program váltotta: a Clubcard hűségkártyát használó nyugdíjaskorú vásárlók minden hónap utolsó keddjén ötszörös Clubcard pontokat kapnak vásárlásuk után, így még gyorsabban gyűjthetik azonnal forintra váltható pontjaikat. A további – minden Clubcard-tag számára elérhető – akciókkal pedig további jelentős kedvezményekhez és extra pontokhoz juthatnak.

Az elmúlt több mint két évben minden kedden összesen több mint 4,4 millió alkalommal éltek a nyugdíjasok a nyugdíjas kedd jelentette kedvezménnyel. Vagyis a KSH adatait alapul véve minden magyar nyugdíjas legalább kétszer érvényesítette nyugdíjas igazolványával 5 százalékos extra kedvezményét a Tesco pénztáraknál.

Kedvezmény ötszörözve
Július 30-án a promóció megújult, és azóta az áruházlánc Clubcard hűségkártyájával rendelkező, nyugdíjaskorú vásárlói minden hónap utolsó keddjén ötszörös Clubcard pontokat kapnak vásárlásuk után. Így például, ha egy nyugdíjas 10 ezer forint értékben vásárol, akkor nem 100, hanem rögtön 500 Clubcard pontot gyűjt össze. A fizikai kártya helyett érdemes applikációval használni a hűségkártyát, mert így a következő vásárlás során azonnal forintra válthatók a pontok.

Matricával még olcsóbb
Most azonban nem csupán pontok, hanem e-matricák is gyűjthetők. Szeptember 11-ig a Clubcard alkalmazást használó vásárlóknak – így a nyugdíjasok is – 6000 forintonként 1 darab e-matrica jár. 5 darab összegyűjtött matrica 5 százalék, 10 darab matrica 10 százalék, 15 darab matrica pedig 15 százalék vásárlási kedvezményre jogosít a Tesco pénztáraknál.

Ha tehát egy nyugdíjas például 30 ezer forint értékben vásárol a Clubcard alkalmazást használva, a Tesco 1500 pontot ír jóvá neki a Clubcard programban, egyúttal pedig 5 százalék kedvezményt nyújtó 5 darab e-matrica is megjelenik az egyenlegén. A kedvezmények sora pedig számos további módon bővíthető.

A Clubcard az új aduász
Az okostelefont magabiztosan használóknak például érdemes a Scan&Shop szolgáltatás használatával bevásárolniuk a hipermarketekben. Így ugyanis nemcsak a vásárlás folyamata gyorsítható fel azzal, hogy a vonalkódok leolvasásával egyenesen a saját szatyorba lehet pakolni és nem kell egyesével mindent kirakodni a kasszánál, hanem kétszeres Clubcard-pontok is gyűjthetők, minden elköltött 100 forintonként 2 pont. Emellett augusztus 15-től pelenka, törlőkendő, babaétel, tápszer, valamint baba-/mamaápolási termék vásárlásával tízszerezhetők a Clubcard pontok.

Clubcarddal szintén augusztus 15-től minden baba-mama kiegészítő termék eredeti árának a fele megspórolható, valamint 25 százalék kedvezmény jár a megjelölt baba- és gyerekruházati termékekre. 25 százalékkal olcsóbban szerezhetők be továbbá az iskolatáskák és akár 30 százalékkal alacsonyabb áron a gyermektextíliák, köztük az ágyneműk, míg számos játékra 20 százalék kedvezményt ad a Tesco a clubcardosoknak. A sütés-főzés szerelmeseinek érdemes csütörtökre és az azt követő napokra időzíteni a szükséges konyhai kellékek vásárlását, a Go Cook és Tesco serpenyők, tepsik és sütőformák ugyanis 25 százalékkal kerülnek kevesebbe Clubcard használatával, és ugyanígy akár 25 százalék is megtakarítható Daewoo elektromos háztartási kisgép és szépségápolási termék vásárlása esetén.

Árzuhanás közel 1400 terméken
Mindezek mellett további – választéktól függően – mintegy 600 kozmetikai termékkel bővült a Tesco június végén indított tartós árcsökkentési kampánya, amely a háztartási termékek teljes kategóriáját érinti. A szeptember 4-ig tartó promóció keretében az áruházlánc többféle mértékű kedvezményt is kínál többek között samponokra, hajfestékekre, hajápolókra, fogkrémekre, szájvizekre, dezodorokra, tusfürdőkre, borotvákra és borotvahabokra, esetenként 50 százalékot is meghaladó mértékben. A Dove krémtusfürdő például több mint 50, a Colgate Max White fogkrém több mint 40, míg a Pantene Pro-V sampon több mint 30 százalék kedvezménnyel kapható.

Rovatok