Index Vakbarát Hírportál

Lovasi András, az Orlai Produkció és Kocsonyakirályfi együtt búcsúztatja a nyarat

2024. augusztus 29., csütörtök 00:02

A második kerületi Klebelsberg Kultúrkúria Pesthidegkúti Művészeti Fesztiválja változatos programokkal várja azokat, akik minőségi és színvonal szórakoztatásra vágynak augusztus utolsó hétvégéjén.

A második kerület egyik kiemelkedő kulturális intézménye várja azokat a családokat, akik a nyár utolsó napjait programokkal és zenével szeretnék tölteni. A Klebelsberg Kultúrkúria immár huszonhatodik alkalommal rendezi meg a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivált augusztus 29. (csütörtök) és szeptember 1. (vasárnap) között. Nyárbúcsúztató koncertek, színházi produkciók, bábelőadások és interaktív programok közül válogathatnak a vendégek, így kortól függetlenül mindenki garantáltan megtalálja majd az ízlésének megfelelő szórakozási lehetőséget.

Zene, színház, kultúra minden mennyiségben

Orlai

Az eseményen gyerekeknek és örökifjú felnőtteknek egyaránt készülnek színházi előadásokkal; többek között lesz gólyalábas utcaszínház, Kocsonyakirályfi története bábokkal eljátszva érkezik, a Sárkánytrilógia pedig óriás bábokkal előadva kel életre. Az érettebb korosztály színházi szórakoztatásáról az Orlai Produkció gondoskodik a szombati napon, Mezítláb a parkban előadásuk bizonyára sok néző szívébe belopja majd magát.

A programok sorában több olyat is találhatunk, amelynek célja a tudományos ismeretterjesztés. Szombaton látványos fizikai bemutatón pótolhatjuk azt, ami esetleg az iskolai órákon kimaradt, majd este a Magyar Csillagászati Egyesület tart teleszkópos megfigyelést a Csillagok titkai címmel. Vasárnap pedig biológiai tematikájú öko show-n vehetnek részt az érdeklődők.

szabo balazs

Művészeti fesztivál nincs zene nélkül, a Pesthidegkúti Művészeti Fesztiválnak már a programjait böngészve felcsendülhetnek jól ismert dallamok a fejünkben. A csütörtök esti megnyitón Szabó Balázs és bandája lép fel, majd a második napon a Danubia Zenekar filmzenei összeállítással szórakoztat mindenkit, szombaton az Old Bones zenekar zenés-táncos házibulival készül, valamint a Makám és a Kolompos együttes koncertjei a népzene világába kalauzolnak el minket. Vasárnap délelőtt Halász Juditot láthatjuk és hallhatjuk a színpadon, ő már sokadik generáció óta a gyerekek kedvence, végül Lovasi András koncertjét élvezhetik a kilátogatók.

danubia

A felsoroltakon kívül olyan programokba is bekapcsolódhatunk, mint a szombati közös örömtánc, a bűvészelőadás vagy a Pyro Trio tűzzsonglőrök káprázatos produkciója. A vasárnap egyben családi sportnap is, ahol focikupákat rendeznek, emellett próbára tehetjük képességeinket tenisz bemutatókon, sportvetélkedőkön vagy bringás tájékozódási versenyen. De lehetőség nyílik arra is, hogy kipróbáljuk a legkülönbözőbb sportágakat.

Változatos kísérőprogramok

A fesztivál kísérőprogramjai közé tartoznak az állandó gyerekprogramok, amelyekkel a Mesekertben várják a gyerekeket – az itt eltöltött idő a játékról és az alkotásról szól. Gulyás László vándormuzsikus, játékmester felügyelete alatt kézműves foglalkozáson, felhővadászaton vehetnek részt a kicsik, kipróbálhatják a Tekergőteret, az izgalmas játékok terét, a bábjátékautomatát és a tündérhintát.

A kultúra idővonalát átélhetjük A velünk élő szimbolika címet viselő csoportos fotókiállítást megtekintve, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy az emberi kultúrával egyidős szimbólumrendszerek milyen változásokon mentek keresztül. A bemutató a fesztivál egész ideje alatt megtekinthető.

Egy vérbeli fesztivál szerves részét képezi a gasztronómia is, így a Piac a Fekete Macskához termelői piacon a vasárnapi napon válogathatunk a legkülönbözőbb kézműves finomságokból, és zamatos ízű, hazai zöldségekből-gyümölcsökből.

nézők1

Rovatok