Index Vakbarát Hírportál

A vízparti otthonok, amelyek felüdítik lelkünket, testünket egyaránt

2024. szeptember 10., kedd 00:02

Lakáskeresőként egyszerre vágyunk luxusra, innovatív építészeti megoldásokra és a természet közelségére. A Riverport lakópark második ütemének hamarosan szerkezetkész, előreláthatólag 2025 év végén költözhető luxus apartmanjai egyszerre nyújtják ezeket az élményeket.

Minden kényelemmel felszerelt apartmanok zöld környezetben, az üdítő vízpart közvetlen közelében, jó közlekedéssel a belváros felé. A Riverport 2-ben található üdülő apartmanok nem csupán otthonként ideálisak, hanem kitűnő befektetést is kínálnak, azoknak a szerencséseknek, akik élnek a kínálkozó lehetőséggel és elcsípnek maguknak egyet a limitált számú apartmanokból.

A Riverport lakópark Budán a III. kerületben, a Királyok útja végén helyezkedik el, közvetlenül a Duna partján, autóval pár perc távolságra a Megyeri hídtól, az Árpád hídtól és az M0-ás autóúttól. A Riverport 2 az egyik utolsó hatályos építési engedéllyel rendelkező ingatlanfejlesztés a Római parton, mivel jelenleg építési és változtatási tilalom van érvényben a területen.

Az óbudai Római-part, a Duna legfényűzőbb szakasza

A lakópark tágabb környezete a Római-part, a fővárost kettészelő Duna legkevésbé kiépített és egyben legfényűzőbb szakasza. A fürdőzők, a sétálók, a kenusok és kajakosok itt érezhetik a leginkább, hogy egy érintetlen folyóparton töltik az idejüket, a környezet kiválóan alkalmas a feltöltődésre, pihenésre. A Duna partján, illetve vízparton épült ingatlanokkal kapcsolatban a tudomány is aktívan kutatja, hogy a víz közelsége milyen hatással van az emberek egészségére, mentális állapotára. A Thesszaloniki Arisztotelész Egyetem kísérletei megállapították, hogy a mindössze 20 perces vízparti séta után a résztvevők jobb hangulatba kerültek, boldogabbnak érezték magukat. Ennek oka az, hogy a vízpart közelsége elősegíti a szerotonin és endorfin, a köznyelvben csak ún. boldogság hormonok termelődését, és ezáltal a korunkban szinte népbetegségnek számító depresszió, és egyéb lelki problémák kialakulásának az esélyét jelentősen csökkenti. Ráadásul itt lakóként fizikai egészségünkért is sokat tehetünk, mivel a kocogásra, rollerezésre, biciklizésre kiválóan alkalmas partszakaszon kajak és kenu bérlésére is van lehetőség. A vízi és a vízparti sportolásnál pedig nincs üdítőbb élmény. A mozgással elégetett kalóriákat pedig a környék éttermeiben, cukrászdáiban lehet pótolni. Ezek minden ízlést kielégítenek, a tradicionális magyar konyhát kínáló helyek ugyanúgy megtalálhatóak itt, mint a nemzetközi fogásokat felvonultató vendéglők. Szintén a Riverport szomszédságában található a Pünkösdfürdői Strand és a Római Strandfürdő, ahol számos medencében várják a hűsítő hullámok a vendégeket, köztük van gyermek-, termál- és úszómedence is, ezen felül sportpályák, büfék és grillteraszok nyújtanak lehetőséget a testi-lelki felfrissülésre.

Nem véletlen, hogy a múlt század elején Budapest legnépszerűbb üdülő övezete volt a Római part, azonban sokáig az árvízvédelem megoldatlan volt, mára viszont a Riverport lakópark környéke már teljes mértékben árvízvédett.

Energiahatékony, magas komfortfokozatú, jól őrzött

A Riverport második ütemének 57 prémium kategóriás üdülő apartmanja között találhatóak kisebb, 40 négyzetméteresek is, amelyek ideálisak egy egyszemélyes háztartásnak vagy egy párnak, de a nagyobb családok vagy a befektetők számára elérhetőek 70 és 100 négyzetméteres alapterületű ingatlanok, a 147 négyzetméteres dunai panorámás luxus penthouse-ok pedig már a legmagasabb igényeket is tökéletesen kielégítik. Az 1,15 hektáron elhelyezkedő hatalmas park lehetőséget biztosít arra, hogy a lakók egymástól szeparáltan élvezzék a hely szépségeit, és a közösségi terekben se legyen a nagyobb lakóparkokra jellemző zsúfoltság.

Az épület alapanyagainak a kiválasztásánál elsődleges szempont volt a hosszú élettartam és az energiahatékonyság. Korunk elsődleges követelményének, a fenntarthatóságnak zálogaként a legmodernebb energiahatékonysági technológiák képviseltetik magukat, legyen szó a hűtési, fűtési és szellőztetési rendszerekről, illetve a felső kategóriás, 3 rétegű üvegezéssel ellátott Reynaers alumínium homlokzati nyílászárokról, valamint az azonos gyártású alumínium redőnyökről és a szúnyoghálókról.

A tervezőasztalon minden kis részletre ügyeltek a szakemberek, hogy a Riverport otthonai kivételes komfortfokozattal bírjanak. A falazóblokkok akusztikai szigetelése, a mennyezeti hűtés és fűtés, valamint padlófűtés, továbbá a lépcsőszerkezet akusztikai elválasztása mind a lakók kényelmét szolgálják. A biztonsági üvegkorlátok, a rejtett csapadékvízelvezetés, a gondozásmentes kompozit, kerámia és szálcement külső burkolatok rendkívül elegáns, markáns és modern megjelenést adnak az épületeknek, nem utolsó sorban pedig költséghatékony, gondozásmentes felületet biztosítanak hosszú időn keresztül. A biztonság szintén kiemelt figyelmet kapott, a minden követelményt kielégítő biztonsági bejárati ajtók, az épület egész területén üzemelő kamerarendszer és a 24 órás portaszolgálat mind a lakók kényelmének és biztonságának szolgálatában áll.

A kizárólagos használatú zárt kert rengeteg fával, zöld felülettel áll a lakók rendelkezésére

A Riverport három épületéhez teremgarázsok, felszíni garázsok és tárolók együttese tartozik, de természetesen nem hiányozhat az elektromosautó-töltő sem. A komplexum hatalmas, zöldben burjánzó telken áll, a természet friss érzetét az automata öntözőrendszer szavatolja. Az épületek közti terület zárt, csak a lakópark lakói és vendégeik használhatják. A Riverport területén pihenőpark kerül kialakításra; játszóteret, pingpongasztalt, gyermekmedencét és saját testsúlyos edzőparkot (street workout) is megtalálunk benne, és mindezeket infiniti jellegű díszburkolatú járdák, kerti utak kötik majd össze.

Mivel a színvonalas ingatlanok iránti igény magas, és az apartmanok száma korlátozott, ezért javasoljuk, hogy ne halogassa a döntést, legyen a Riverport 2 lakóparkban otthont találó szerencsések egyike, keresse fel a riverport.hu honlapot a további részletekért és foglalja le az Önnek legmegfelelőbb ingatlant.

Rovatok