Index Vakbarát Hírportál

Az AI segítségével új szintre léphetnek az üzleti laptopok

2024. szeptember 22., vasárnap 09:47

A mesterséges intelligencia jó néhány éve az egyik legforróbb topik az informatika világában, idén pedig a laptopok piacára robbant be ez a téma azzal, hogy a Microsoft támogatásával a három legnevesebb processzorgyártó is erre helyezte a hangsúlyt új megoldásaival. A vadonatúj ASUS ExpertBook P5 tökéletes példa arra, hogy miként lehet valóban kihasználni az AI által nyújtott előnyöket, akár egy szűkebb szegmensre fókuszálva, hiszen az ASUS újdonsága mind teljesítményben, mind intelligenciában kiemelkedik az üzleti laptopok közül.

A klasszikus üzleti értékeket megtartva

Azt a tervezők is jól tudták, hogy a mesterséges intelligencia által biztosított új lehetőségek nem mehetnek a klasszikus értékek rovására, tehát egy üzleti laptopnak továbbra is stabil teljesítményt, megbízhatóságot és kiemelkedő adatbiztonságot kell nyújtania. Az ASUS ExpertBook P5 az egyik első modell a piacon, amely az új Intel* CoreTM Ultra processors (Series 2) előnyeit az üzleti felhasználók számára is elhozza. A nagy teljesítményű processzor mellett a mindössze 1,29kg-os új modell 14 hüvelykes matt kijelzővel, 16GB memóriával és akár 3TB-ig bővíthető SSD tárolóval érkezik.

Az ExpertBook P sorozat kimagasló biztonsági funkciókkal rendelkezik, amelyeket az ASUS ExpertGuardian rendszer garantál, biztosítva a felhasználói adatok példátlan védelmét. A kereskedelmi minőségű BIOS megfelel a NIST SP 800-155 szabványnak, a Windows 11 pedig Secured-core PC technológiákkal felszerelve érkezik, tehát a legbiztonságosabb Windows rendszer a piacon. Emellett az ASUS öt évig biztosít BIOS- és illesztőprogram-frissítéseket, míg a FIDO2 hitelesítéssel integrált biometrikus bejelentkezés révén a kritikus adatok védelme teljes mértékben garantált a szoftvertől kezdve a firmware-en át egészen a hardverig.

AI-alapú funkciók az üzleti életben

Az új processzorokkal érkező NPU (neurális feldolgozó egység) lehetőséget biztosított arra, hogy az üzleti életben valóban praktikus és hatékonyságot növelő AI-megoldások közvetlenül a laptopon fussanak, mely kulcsfontosságú a biztonság szempontjából. Az AI-alapú zajszűrés és hűtés optimalizálás már ismerős lehet az ASUS felhasználók számára, azonban az új P-sorozattal a felhasználók valóban új szintre emelhetik a hatékonyságot. Az AI Meeting Minutes funkció például rögzíti és összefoglalja az értekezleteket. Képes a felszólalókat külön-külön azonosítani, és könnyedén rendezi, valamint összefoglalja az egyes személyek legfontosabb mondanivalóit. A nemzetközi megbeszélések közben az azonnali feliratozás nagy mértékben könnyítheti meg a kommunikációt például két új partner vagy a vállalat régiós irodái között. Többek között az ilyen és ehhez hasonló funkciók példázzák igazán, hogy mekkora valós potenciál rejlik az AI-alapú megoldásokban. Az új ExpertBook P sorozat pedig elsőként biztosítja ezeket a lehetőségeket a hazai vállalkozások számára.

Az új ExpertBook P5 már előrendelhető az ASUS hivatalos online márkaboltjában.

Rovatok