Index Vakbarát Hírportál

SPAR Budapest Maraton® Fesztivál: tedd próbára magad Te is!

2024. szeptember 24., kedd 14:39

Felkészültél? Október 12-13. - SPAR Budapest Maraton* Fesztivál! Hozd a családod is!

A SPAR Budapest Maraton* Fesztivál Magyarország egyik legnagyobb és legpatinásabb szabadidősport eseménye, amelyre hazánk több mint ezer településéről érkeznek résztvevők. Rajtuk kívül száznál is több ország futói látogatnak Budapestre, hogy Európa egyik legszebb - világörökségi látnivalókban bővelkedő - városi útvonalán futhassanak. A kétnapos fesztiválon október 12-13-án összesen 18 táv várja a résztvevőket, ezek között biztosan Te is találsz a kedvedre valót, vagy felkészültségedhez leginkább illőt.

Hozd az egész családot!

A fesztivál szombati napja hagyományosan a családoké. Ezen a napon 500 métertől egészen 10 kilométerig választhattok futótávot. Barátaiddal vagy a családoddal a 4x2 kilométeres váltó is szuper lehetőség a közös futásra. Ugyanígy szinte minden korosztálynak teljesíthető a 2,3 kilométeres SPAR Maratonka. A szervezők ezúttal is gondoltak a túrázókra: 4 távon a főváros legszebb pontjait érintő városi túrák azoknak szólnak, akiknek inkább a séta, a gyaloglás a leginkább testhezálló mozgási forma.

Vasárnap vár a maraton

A vasárnapi programok között a legnagyobb attrakció hagyományosan a klasszikus 42,2 kilométeres táv, amelyre egyéniben, párosban és akár 4 fős stafétában is nevezhetsz. Emellett lehetőséged nyílik 30 km-es és félmaratoni távon részt venni, ekkor a maraton mezőnyébe csatlakozva velük együtt érhetsz célba. Ha nem vagy biztos a tudásodban, Ha még nem érzed magad rutinos futónak, vagy kevesebbet tudtál készülni, akkor egyharmad maratont, azaz 14 kilométert is futhatsz.

Interaktív szórakozás a SPAR standján

Már ezernél is több mentes és egészségtudatos terméket kínáló SPAR Magyarország idén is névadó főszponzoraként segíti hazánk egyik legnagyobb szabadidős sporteseményét. A SPAR idén is kitelepül a budai Pázmány Péter sétányra, a rendezvény rajt-cél szakaszára. A vállalat standjának középpontjában idén a szórakozás és a digitális kultúra megismerése áll, ennek jegyében reflexjáték és akadálypálya vár téged is, és lehetőséged lesz egy digitális játék kipróbálására is, amely összekapcsolja a modern technológiát és a ,,virtuális mozgást”. A vállalat hosszú évek óta saját munkatársai részére ingyenes nevezést biztosít bármelyik távra, ezzel is motiválva őket a sportolásra.

A SPAR a társadalmi felelősségvállalási programja keretében együttműködik a hajléktalan és rászoruló embereknek nyújt lakhatási segítséget nyújtó Utcáról Lakásba! Egyesülettel. A cég egyrészt helyszíni megjelenést biztosít számukra, másrészt minden rajthoz álló SPAR-munkatárs után 2000 forinttal támogatja az egyesület munkáját.

Nevezz Te is még ma

Az esemény összes távjára és versenyszámára előzetesen október 8-án éjfélig nevethetsz. A SPAR Budapest Maraton* Fesztiválról pedig bővebb információt itt találsz: https://www.sparbudapestmaraton.hu/

Rovatok