Index Vakbarát Hírportál

Mi is szükséges egy jó befektetéshez? Vegyük csak sorra!

2010. november 12., péntek 13:48 | aznap frissítve

Természetesen egy jó befektetéshez elengedhetetlen a szabad tőke vagy annak hozzáférhetősége, de nagyon fontosak az átlátható és pozitív trendek a piacot illetően, a biztonságos instrumentumok és lehetőségek minimálisan elvárt hozamszinttel, konkrét elképzelés az időtávra, némi kockázatviselési hajlandóság és kedvező kondíciók. Ilyen egyszerű lenne?

Csekély esélye van annak, hogy a fent felsorolt feltételrendszer ideálisan összeálljon. Pénzünknek, megtakarításainknak folyton keressük a „helyét”, ugyanakkor az utóbbi évek válság-hangulatában sokkal szkeptikusabbak vagyunk a felvillanó lehetőségeket illetően, mint korábban. Sajnos sokan a bőrünkön éreztük, hogy egy-egy új ajánlatot sokkal alaposabban körbe kell járni, utána kell nézni és kérdezni, hogy biztosak lehessünk az elvárt hozamokban.

A 2008-ban kezdődött válságot Kína mellett Brazília gazdasága szenvedte meg legkevésbé. Az éves GDP ráta is a második legjobb a világon a maga 6-7% közti értékével. Az ország valutája, a brazil reál szárnyal - 2009-ben éves szinten 34%-ot, 2010 első 6 hónapjában 9,4%-ot erősödött -, a gazdasági mutatók az abszolút pozitív trendeket követik, az ország ásványkincsekben gazdag és a kereskedelem egyre nagyobb volumeneket mozgat meg, hiszen az egy főre jutó jövedelem mintegy kétszerese Kínáénak.

A Goldman Sachs előrejelzése szerint a BRIC országok (Brasil, Russia, India, China) gazdaságai a következő évtizedben is erőteljes növekedésnek indulnak és átveszik a mai legnagyobb gazdasági szuperhatalmak helyét. A globális válság ellenére Brazília töretlenül menetel előre, számos új beruházás indult és fog indulni – mint a 2014-ben megrendezendő Labdarúgó Világbajnokság és a 2016-os Olimpiai Játékok -, melyek még jobban felkorbácsolják a befektetők érdeklődését.

Az ország politikailag is biztonságosnak tekinthető, hiszen a 3 terminust sikerrel kitöltő Lula miniszterelnököt október végén a népszerű Dilma Rousseff váltja, aki ugyanazt a sikeres, gazdaságot és infrastruktúrát ösztönző irányvonalat viszi tovább, mint elődje.

Brazíliai ingatlan, mint befektetés

Általános esetben egy ingatlan beruházásnál a földterület értéke a teljes eladási érték egyharmadát teszi ki, másik egyharmad az építési költség, a többi a haszon. Brazília egyik legszebb tengerpartján megkezdett ingatlanfejlesztési projektjével középtávon az egyik legelőnyösebb befektetési és várható megtérülési megoldást kínálja a Magyarországon is irodát nyitott BRIC Group.

A CNBC nemzetközi televíziós társaság a CNBC Arabiya szervezésében 1995 óta minden évben díjazza a legjobb ingatlan befektetéseket a Nemzetközi Ingatlan Díj (International Property Awards) keretein belül. Az 53 tagú, független nemzetközi szakértőkből álló bíráló testület értékelése nagyon sok szempontot vesz figyelembe, a terület elhelyezkedésétől kezdve a létesítendő ingatlanok befektetési értékéig.  A díj átadására tavaly novemberben San Diegoban került sor. A fenti szempontok alapján a szakértők úgy döntöttek, Brazíliában a Flexeiras város közelében - Fortalezától északra - megkezdett Coral Lake & Beach Resort ingatlanfejlesztési projekt a legjobb ("Brazília legjobb beruházása, 2009"). Az ingatlanok, telkek a BRIC Investment angol, spanyol, brazil irodája mellett a cég budapesti irodájában is kiválaszthatók és lefoglalhatók.

A Coral Lake & Beach Resort-on kínált építési telkek fejlesztési besorolásúak, és a környékbeli ingatlanok értékén alapuló számítások szerint a telkek jelenlegi vételára egy rajta felépült villa későbbi piaci értékének kb. 10 %-át teszik ki, vagyis jelenleg lényegesen a piacon szokásos érték alatt lehet hozzájutni egy földterülethez. Villa nélküli önálló telkek vásárlására várhatóan még néhány hónapig lesz lehetőség.

Befektetési koncepcióként tekintve a projektre, ez kb. 200 %-os várható hozamot jelenthet a következő 3 év során. Az idei évben a kivitelezési kezdeti stádiumában 30 %-kal a piaci ár alatti vásárlási lehetőséget kínál a BRIC Investment. Mindemellett erős kilépési és megtartási koncepciókat kínálnak professzionális ügykezeléssel. Ha tartós befektetés a cél, akkor érdemes megtartani az ingatlant. Több hónapos, vagy fél éves tartózkodásra alkalmas helyen házat vagy lakást vásárolni teljes értékű, de az addigi állandó lakóhelytől markánsan eltérő életformát tesz lehetővé. A Coral Lake & Beach Resort-on létesített „második otthon” önfenntartó működésű, a bérleti díjból származó bevétel útján megteremtheti a tulajdonos összes ott tartózkodási és fenntartási költségét.

Az ingatlanfejlesztési projekt fő jellemzői:

Válasszon telket személyesen!

Azoknak, akiket érdekel a befektetési lehetőség, de még tájékozódni akarnak, a BRIC Investment kedvezményesen, vagy akár ingyenesen megszervezi utazását, mely során az érdeklődők:

Az utazás szervezési költsége 1.500 USD/fő, mely az utazás utáni vásárlás esetén akár teljes egészében beszámít a telkek vételárába!

www.brazil-ingatlan.com

Rovatok