Index Vakbarát Hírportál

Felhő alapú mobil alkalmazás-készítő kis- és középvállalkozásoknak

2013. február 20., szerda 11:34 | aznap frissítve

Interaktív és személyre szabott mobil applikáció készíthető bármilyen üzlettípus számára a legújabb AppKreátor nevű szolgáltatással. A január közepén bevezetett, kifejezetten mikro, kis- és középvállalkozások számára a Magyar Telekom által ajánlott felhő alapú szolgáltatás havi díjas alapon érhető el, akárcsak a telekommunikációs és informatikai szolgáltatások.

A mobiltelefonos alkalmazások elterjedésével nagy lehetőségek nyílnak meg a vállalkozók számára az ügyfeleikkel való kapcsolattartás területén. Az alkalmazások az üzleti életben rendkívül ügyfélközeli kommunikációt tesznek lehetővé; új kommunikációs csatornát nyitnak az ügyfelek felé, ezáltal is növelve az elkötelezettségüket, valamint a termékek és szolgáltatások értékesítését is. Egy alkalmazás használatával a felhasználók a közösségi médiában is véleményt formálhatnak. Ezáltal növelhető a cég hírneve, ismertsége, illetve olyan láthatatlan előnyök is formálódnak, mint pl. a piaci igényekre gyorsan, rugalmasan reagálni tudó, innovatív vállalkozás képe. Egy jó applikáció rugalmassá és költséghatékonyabbá teheti a már egyébként is jól működő vállalkozást.

Néhány lépésben saját alkalmazást alakíthat ki az a vállalkozó, aki igénybe veszi a Telekom és az Attrecto Zrt. közreműködésével januárban bevezetett AppKreátor szolgáltatás. Az AppKreátor online, felhő alapú mobil alkalmazást készítő és üzemeltető szoftver, amely mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt teljes értékű megoldást saját alkalmazás kialakítására.  A szolgáltatás segítségével gyorsan, és egyszerűen alakítható ki mobil alkalmazás, személyre szabott grafikai elemekkel, és bármikor módosítható tartalommal.  A kialakított alkalmazás a mai kornak megfelelő platformokon (iOS, Android, Windows 8) egyaránt elérhető, és közzé tehető az Apple AppStore-ban, Windows Store-ban, és a Google Playen is.  A felhő alapú elérésnek köszönhetően nagy mobilitást biztosít felhasználójának, bármely számítógépről, okostelefonról és tabletről is használható. Szabályos elrendezése, minimalizált számú menüpontja átlátható, könnyen kezelhető. A szolgáltatásról bővebb információ, valamint a díjmentesen kipróbálható próbaverzió a www.appkreator.hu oldalon található.

Rovatok