Index Vakbarát Hírportál

Elkészült az ország leghülyébb bicikliútja

2009.06.22. 09:45

Miért ne történhetne meg, hogy az ember kerékpárt vesz egy autógumis műhelyben, a tulaj talán megunta már, vagy vett egy újabbat. Nem is ez a lényeg, hanem hogy főhősünk megveszi, átmászik vele a szögesdrót kerítésen, aminek másik oldalán tökéletes minőségű kerékpárút kezdődik. Elteker vele 200 métert, egy autószalonig. Itt emberünk vásárol egy autót, új biciklijét berakja a csomagtartóba, és hazavezet. 

Miért is ne történhetnének így a dolgok, gondolta Vác önkormányzata, amikor körforgalmat épített a város déli határában. Egy ránézésre 5-10 millió forintos kerékpárúttal, ami egy kerítéstől vezet egy árokig, csodás 150 méteren keresztül.

Persze a beruházás célcsoportja nem túl nagy, de hova vezetne a világ, ha csak a tömegekre gondolnánk, és senki nem gondoskodna a szubkultúrákról, kisebbségekről.

A semmiből semmibe vezető beruházás így nem csak Vác gondoskodását bizonyítja, hanem azt is, hogy a kerékpáros közlekedés legkülönösebb ágainak igényeivel is számol.

A tervező az egyik kanyarnál gondolt egyébként arra a minoritásra is, amelyik a tökéletes aszfalton gurulás után arra vágyik, hogy mély homokban biciklizhessen bele a semmibe.


 



Rovatok