Index Vakbarát Hírportál

Újra sínen a bérbiciklik

2010.03.31. 14:10

Egyhangúlag szavazták meg a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén a Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési rendszer kialakítása című előterjesztést, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bérbicikli-rendszer előkészítését végző Parking Kft. zöld utat kapott a beruházás megvalósítására.

Az előterjesztést a március 11-i ülésen elnapolták, így a Parking Kft. nem tudta tartani a március 25-i határidőt, ameddig le kellett volna adniuk a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek (NFÜ) a beruházás részletes tervét. Mivel a bérbicikli-rendszert a kormány tavaly szeptemberben kiemelt projektté nyilvánította, az uniós és a kormányzati támogatásból származó 900 millió forintra az NFÜ-nél kell pályázni.

A szerdai ülésen elfogadott előterjesztés tartalmazza azt is, hogy a Parking egyeztetett már az NFÜ-vel, jelezték, hogy csúszás lehet a tervek leadásában, így kaptak további egy hónapot a kétkörös pályázat második részének leadására. Úgy tűnik tehát, hogy a bérbicikli-rendszer megvalósulása egy kis ijesztés után újra sínen van. Ha minden jól megy, akkor állítólag 2011 nyarán használhatjuk is a közösségi bringákat.



Rovatok