Index Vakbarát Hírportál

Centizéssel akarta leszorítani a buszsávba

2014.09.04. 18:07
Egy budapesti SUV sofőrje személyes missziójának tekinti, hogy centizéssel leszorítson egy kerékpárost az út szélére. Újabb fejkamerás videó került elő alig egy nappal azután, hogy közzétettünk egy cserbenhagyásos balesetről készült felvételt.

Az újabb videó a Dózsa György úton készült.

A képek tanúsága szerint a Honda vezetője azzal kísérletezik, hogy a buszsávba tolja a biciklist, mert zavarta, hogy a középső sáv szélén teker. Pedig a Kresz alapján a biciklis az előírásoknak megfelelően tartózkodott a buszsáv melletti sáv jobb szélén, hiszen a buszsávot itt nem használhatja. A Dózsa György útnak ugyan vannak szakaszai, amelyeket közös sávvá léptettek elő. Ezeken a részeken nagy piktogramok jelzik is, hogy ott biciklis is közlekedhet. A Hősök tere és a Városliget melletti szakasz azonban nem ilyen.

Más kérdés, hogy a buszok és az autók között nem sok fővárosi biciklisnek van kedve veszélyeztetni az életét, ezért a felvétel készítője azon kisebbséghez tartozik, akik szabályosan használják a Dózsa György utat.

A történtek, ahogy a biciklis látta:

Budapest Dózsa György út a Thököly út irányában. BUSZSÁV után az első forgalmi sáv.

A mögülem érkező Honda FR-V típusú KDC-640 frsz. rendelkező gépjármű vezetőjének nem tetszett, hogy ott haladok kb. 30 km/h sebességgel a kerékpárommal. Mindent elkövet, hogy kitoljon a buszsávba.

Jobb visszapillantójával többször hozzáért a bal kormányszarvamhoz. A felvétel 00:17 mp környékén először megfogtam majd behajtottam a tükrét. Ezt követően unta meg az nevelésemet.

Felhívás

Fejkamerával biciklizik a városban? Küldje be nekünk videóját!

Természetesen nemcsak a balesetek érdekesen, jöhetnek a vidám helyzetek, pozitív példák, kátyúk, belógó fák, remekül működő bringautak. Bármi.



Rovatok