Index Vakbarát Hírportál

Végre itt van az élvezhető vízibiciklizés

2014.09.05. 15:00

Ugye gyerekként önök is mindig nyaggatták a szüleiket, hogy béreljenek vízibiciklit, mert az milyen jó móka lehet. Aztán azt vették észre tíz perc után, hogy ebben semmi élvezet sincs. Lassú, nehéz, fárasztó. Most már azonban vannak olyan vízibiciklik is, amelyekkel elérhető a valódi bringás élmény is. 

A kaliforniai Judah Schiller nem bonyolította túl a dolgot. Katamaránszerű alkalmatosságát egy spinning kerékpárhoz hasonlító géppel hajtja meg. A szíjjal megpörgetett propellereket mozgatni is lehet, ezek szolgálnak kormányként is.

Schiller Sports - X1 water bike on Lake Tahoe, California

Az X1-re keresztelt kerékpárral a túrázás is újfajta dimenzióba kerülhet, tavakon, folyókon is lehet kalandozni 15 kilométer per órás sebességgel.  A katamarán/bicikli tömege is elviselhető, csak 20 kiló. Az ára azonban egyelőre elég magas, 6500 dolláros (kb. 1,5 millió forint) költsége miatt még biztosan nem kell számolnunk azzal, hogy a Balatonon vagy a Dunán kerékpáros dugóba keveredünk.

Waterbike Hydrofoil Bicycle

Schiller előtt is voltak már olyanok, akik tényleg bicikliszerű vízibicikliket terveztek, de hydrofoil néven ismert gépek is csak a fanatikusok és sebességrekordokat hajszolók körében terjedtek el.



Rovatok