Index Vakbarát Hírportál

Erre márpedig akkor sem fogtok biciklizgetni

2015.09.22. 15:04

Szomorú sorsra jutott a Margit-szigetről az Árpád hídra felvezető spontán kialakult bringaút: az építők úgy döntöttek, hogy márpedig erre senki nem fog felhajtani, és ennek drasztikus megoldással elejét is vették, mutatjuk: 

Az Árpád híd felőli oldalon egész nyáron folyt a rejtélyesen sokáig tartó építkezés, melynek során a futópálya oda eső szakaszát kialakították. Hogy ezen kívül még mi mindent, azt nem igazán látni, de annyi biztos, hogy minimum május vége óta (mióta én rendszeresen erre járok) folyamatosan fel volt túrva és tele volt pakolva építőanyaggal az érintett rész. 

Az építők mostanra jutottak odáig, hogy a gyalogos/bringásalagút és az autóút közti részt befüvesítsék, ami kétségtelenül szép szándék. A baj csak az, hogy közben nem vették figyelembe a biciklis közlekedés helyi sajátosságait, egész konkrétan azt, hogy a hídra felvezető bicikliútra csak egy helyen lehet ráhajtani az útról leszállás nélkül, és ez történetesen pont a most zöldített rész közepén át vezeti a biciklisforgalmat. 

Igazából elég lett volna annyi, ha a magától kialakult, biciklik által kitaposott egyméteres sávot lekövezik, vagy legalább úgy hagyják, ahogyan volt, a bringásoktól aztán vígan nőhetne a fű mindkét oldalon. De ehelyett persze sikerült a legtrollabb megoldást választani: elkeríteni a szakaszt, és egy hatalmas kőtömbbel nyomatékosítani az intézkedést. Itt aztán nem fogsz átmenni, tekerj 15 méterrel tovább, szállj le, tedd fel a biciklidet a 15 centis padkára, aztán már mehetsz is fel, hát nem pofonegyszerű? 



Rovatok