Index Vakbarát Hírportál

Zseniális kátyúgyűjtő appot fejlesztett egy német srác

2015.09.24. 07:48

Amikor egy videó elején azt látom, hogy valaki mosolyogva felszáll a bringájára, behelyezi a mobiltelóját a kormányon kialakított tartóba, és megnyomja a SZUPERÚJ appot, akkor már érzem, hogy valami szörnyen unalmas okos alkalmazás jön, amilyenből már láttam kismilliót. Ám Florian Born barkácstalálmánya 

nem egy újabb uncsi app, hanem egy baromi jó ötlet!

Pedig nincs benne semmi különös. A bringáján van egy érzékelő, egy festékes flakon, meg a telefon. Mégis tök jó amit csinál. Még tavaly lőtte ki a netre, de én csak most fedeztem fel a Treehugger friss posztjában.

Az érzékelő ugyanis minden döccenést jelez, leméri annak az adatait, plusz aktiválja a festékszórót. Az app pedig rögzíti az adatokat, amiket aztán a festékjelek alapján vissza lehet keresni. Így egy rövid körbetekeréssel felmérhetjük a környék összes kátyúját.

Az egészet térképre is viszi a program az auto-complain.com oldalon, az itt készült jelentést pedig akár PDF-ben is elküldhetjük az illetékeseknek. A térkép alapján amúgy eddig három országban működött a vadászat: Ausztriában, Németországban és Japánban.

Igen, persze ettől még nem foltozódnak be a káytúk, meg tudom, vihetne magával festék helyett aszfaltszórót is, és köthetne viharlámpát is a nyergére, de maga az ötlet szerintem remek. Minél több helyről, minél több formában bombázzák az illetékeseket, annál gyorsabban történik valami.



Rovatok