Index Vakbarát Hírportál

Részegen biciklizett, hónapok óta nem vezethet autót sem

2016.03.24. 07:18 Módosítva: 2016.03.24. 07:36

Ötödik hónapja nem vezethet autót egy 68 éves törökszentmiklósi férfi, akitől érthetetlen módon elvették az autós jogosítványát, miután ittasan vezetett – egy elektromos biciklit.

A Bors cikke szerint Sáros Imrét még tavaly októberben állították meg a törökszentmiklósi rendőrök, amint kis teljesítményű elektromos biciklijével a városban közlekedett. Megszondáztatták, és mivel a szonda elszíneződött, feljelentették.

A kálváriája ekkor kezdődött: a bíróság ugyanis nemcsak elég durva pénzbüntetést varrt a nyakába – 165 000 forintos bírságot róttak ki rá –, hanem az autóvezetői jogosítványát is elvették fél évre.

A férfi ügyvédje akkor azt mondta: a bíróság döntése megalapozatlan volt, mivel a férfi 30 watt alatti teljesítményű elektromos bicikli kerékpárnak számít. Ezért megfellebbezték a döntést – csakhogy, mint a mostani cikkből kiderül, az ügyben azóta sem történt semmi.

„Hogy bicikli miatt elvegyék valakinek az autós jogosítványát, erről még a kollégáim sem hallottak” – nyilatkozta most a lapnak az ügyvéd, hozzátéve: a beadványára azóta sem reagáltak. A férfi december 9-én adta le a jogosítványát, vagyis az eltiltásnak már túl van a felén.



Rovatok