Index Vakbarát Hírportál

Salakmotorpályára hajaz a rakparti bringaút

2017.02.24. 16:48

Az időjárás enyhülésével jó ötletnek tűnt buszozás helyett végre biciklivel betekerni a munkahelyemre. A budai felső rakparton húzódó bringaút Erzsébet híd és Szabadság híd közötti szakasza után azonban biciklim váza és ruházatom jelentős része olyan látványt nyújtott, mintha közvetlenül terepmotorozásról érkeztem volna munkába, írta Miklós.

A kerékpárutat megterepszemléztük, és tényleg így van. A nemzetközi kerékpáros útvonalat hetekkel a hó és jég eltűnése után is centiméteres vastagságban borítja a só-homok-kis zöld kavics (hivatalos nevén síkosságmentesítő anyag) keverék, ami nedves időben csikorgó bevonatot képez a bringa mozgó alkatrészein és a vázon.

Megkerestük a BKK-t, a Budapest Közutat és az FKF-t, hogy kinek a felelőssége letakarítani a bringautat, és mikor kerül erre sor.

Végül az FKF Zrt. válaszolt. Eszerint a meteorológiai előrejelzések alapján még mindig várható a hétvégén éjszaka Budapesten enyhe fagy.

A Duna mellett ilyenkor nagyobb a lefagyás valószínűsége. A kerékpárút burkolatán kint lévő hintőanyag preventív, megelőző szerepet tölt be, megakadályozza a jegesedést.

Mivel a jövő héten éjszakánként már a hőmérséklet emelkedése várható, így a cég a tervek szerint elvégzi majd a jelzett kerékpárút megtisztítását.



Rovatok