Index Vakbarát Hírportál

Megoldódott a bringaútra rakott balesetveszélyes villanyoszlop esete

2017.08.21. 20:36 Módosítva: 2017.08.21. 20:36

Szombathelyen 900 millió forintból építenek kerékpárutat úgy, hogy egy helyen villanyoszlop került az útra. A balesetveszélyes tervezés eddig a hazai kerékpárutak szokásos történetét idézi: hozzá nem értő tervezők hoznak létre olyan infrastruktúrát, amely semmire nem jó. Az önkormányzat kifizeti a jelentős tervezési és kivitelezési összegeket, majd soha senki nem törődik azzal, hogy volt-e értelme a munkának.

Így történt ez Mészáros Lőrinc üzlettársának bicikliútjával, a vizes vébé értelmetlen biciklis hídjával, vagy a budapesti nagykörútra épített úttal is.

Szombathelyen az ismerős képlet azonban váratlan fordulatot vett. Miután a Nyugat.hu cikkben hívta fel a figyelmet a tervezési abszurdra, majd Puskás Tivadar polgármestert is megkérdezte, a hatóság lépett: levette a villanyoszlopot az útról.

Most már csak az út alapvető hibáját kellene orvosolni. A vélhetően autós mérnökök térkőből rakatták ki a kerékpárutat, ami így ráz, és mivel kövei hónapok alatt kimozdulnak, balesetveszélyes is lesz.



Rovatok