Index Vakbarát Hírportál

A román államfő rácsodálkozott a városi biciklizésre

2018.04.25. 10:55

Klaus Iohannis román elnök Bukarestben felült egy biciklire, és rácsodálkozott, hogy ott sem fenékig tejfel a városi bringások élete. Miután nagyjából úgy összegezte tapasztalatait, hogy "szép a bukaresti tavasz, csak a fővárosi forgalom pokoli az évnek mind a négy évszakában", elmondta, hogy nem mehet ez így tovább, fejleszteni kéne az infrastruktúrát.

A főváros vezetésének címzett üzenet kiverte a biztosítékot Gabriela Firea bukaresti főpolgármesternél, aki azt válaszolta, hogy a bukaresti közlekedés egy több évtizedes probléma, és már jóval az ő főpolgármesterré választása előtt is az volt - ebben egyébként igaza van, 2008 és 2010 között a korábbi városvezetés például 12 milliós eurós költséggel 122 kilométernyi bicikliutat alakított ki, azonban mivel a nyomvonalak járdákon vezettek át, ezért a rendőrség az összeset lezárta.

Firea arra is emlékeztette Iohannist, hogy Bukarest az Bukarest, nem Nagyszeben (ahol az államfő polgármesterként megkezdte politikai pályfutását); és nem 150 ezer ember, hanem 2 millió igényeit kell figyelembe vennie. És ha már Iohannis ilyen jól látja, mi kell a bukarestieknek - izzította tovább a beefet az amúgy szintén szociáldemokrata Firea - akkor miért nem cserélnek az egyik legnépszerűbb román reality mintájára hivatalt, és miért nem döntik el így, hogy ki végzi jobban a munkáját?

(Transindex)



Rovatok