Index Vakbarát Hírportál

A BKK kompenzálja a Mol Bubi-bérleteseket, száz forint ide vagy oda nem mindegy

DMOHA20161103012
2020.11.27. 13:07
A Budapesti Közlekedési Központ kompenzálja azokat a Mol Bubi-felhasználókat, akik a közbringarendszer 2020. november 29-ei leállása miatt nem tudják felhasználni érvényes bérletüket, vagy a bérlethez tartozó alapegyenlegen felül is feltöltöttek használati díjra fordítható keretet.

Aki 2020. október 28. után vásárolt 100 forintos havi MOL Bubi-bérletet, annak a BKK a teljes bérletárat visszatéríti a vásárláskor használt bankkártyára. Akinek éves, féléves vagy negyedéves bérlete van, amely november 29. után is érvényes, annak a BKK szintén visszautalja a bérletárat, mindössze a 100 forintos havibérlet értékével csökkentve. Ez a folyamat automatikus mindenki számára, aki a közbringarendszerbe regisztrálásakor megadta a visszautaláshoz szükséges minden adatot. Ha a kompenzációhoz hiányzik például a kártya- vagy bankszámlaszám, a BKK az adott ügyfelet e-mailben keresi meg.


Aki a bérletéhez az alapegyenlegen felül is töltött fel pénzt a használati díjra fordítható kerethez, annak a BKK a feltöltött összeget visszatéríti. Ha valakinek a Mol Bubi-számláján csak a bérlethez tartozó alapegyenleg van feltöltve, azt a BKK nem téríti vissza.

Ahogy a BKK korábban közölte, a MOL Bubi szolgáltatás november 29-e éjszakáig használható, ezután a közbringarendszer téli álomra megy, és tavasszal vadonatúj bringákkal, mobilalkalmazással, és rugalmasabb használati feltételekkel megújulva tér vissza. Fújt gumis kerékpárokat, a BKK tarifarendszerébe illeszkedő árazást, új informatikai hátteret és új üzemeltetési modellt ígérnek.

(Borítókép: A MOL Bubi közbringarendszer századik gyűjtőállomása átadásának napján az óbudai Kolosy téren 2016. november 3-án. Fotó: Mohai Balázs / MTI)



Rovatok