Index Vakbarát Hírportál

Bemutatták a Kalasnyikov lehetséges utódját

2009. február 26., csütörtök 15:36 | aznap frissítve

Az orosz védelmi minisztérium és a gyártó bemutatta a 9 mm-s kaliberű PP-2000 golyószóró-pisztolyt, amelyet a napokban rendszeresítettek az oroszországi haderőknél és a rendőrségnél. Az új fegyver számos tekintetben felülmúlja a legendás Kalasnyikovot.

Az orosz védelmi tárca és a Tulai Fegyvergyár bemutatta azt az új fejlesztésű gyalogsági kézifegyvert, amelyet a napokban rendszeresítettek az oroszországi haderőknél, illetve a rendőrségnél, és amely rövidesen akár a Kalasnyikovokat is felválthatja egyes területeken.

A gyártó szerint a kisméretű és könnyű fegyvernek elsősorban a kommandósok, a felderítők, illetve a kisegítő katonai egységek tagjai - járművezetők, rádiósok stb. - vehetik nagy hasznát.

A 9 milliméteres kaliberű PP-2000 golyószóró-pisztoly könnyebb és zárt térben például sokkal praktikusabb a nehézkes Kalasnyikov gépkarabélynál, emellett pedig tűzerőben hatékonyabb és célbiztosabb a pisztolyoknál.

A másodpercenként tíz kilövésre képes fegyverrel 200 méterről lehet célzott lövést leadni. A súlya mindössze 1,4 kilogramm tár nélkül, mely utóbbi egyébként 20, illetve 40 töltény befogadására alkalmas. Tűzerejét jellemzi, hogy a céllövedékeinek a legerősebb golyóálló mellények sem jelentenek akadályt.

Rovatok