Index Vakbarát Hírportál

Berlusconi megint Obama bőrszínén viccelt

2009. március 26., csütörtök 16:29 | aznap frissítve

"Sápadtabb vagyok, mint ő, mert már régóta nem napoztam", mondta az olasz miniszterelnök. Korábban lehordta azokat, akik bírálták vitatható poénjai miatt.

Ismét Barack Obama amerikai elnök bőrszínén élcelődött Silvio Berlusconi olasz kormányfő.

A miniszterelnök - aki a Nápoly melletti Acerrában avatott fel egy hulladékégetőt - újságíróknak arra a kérdésére, hogy miért van nagyobb hatása Obama válságkezeléssel kapcsolatos kijelentéseinek, mint az ő szavainak, holott szinte ugyanazok az elképzeléseik, így válaszolt: "Sápadtabb vagyok, mint ő, mert már régóta nem napoztam. Ő szebb, fiatalabb és magasabb". (Az olasz "pallido" szó halványt is jelent, átvitt értelemben is).

A médiacézár-politikus imázsának fontos része a napbarnított megjelenés.

Berlusconi már tavaly novemberben is megütközést váltott ki otthon és a nemzetközi médiában egyaránt, amikor néhány nappal az amerikai elnökválasztás után moszkvai látogatása során Obamát, az Egyesült Államok első afroamerikai elnökét így jellemezte: "szép, fiatal és jól lebarnult". Az olasz kormányfő később kijelentését "szeretetteljes tréfálkozásnak" nevezte, bírálóit pedig olyan "ostobáknak", akiknek nincsen humorérzékük.

Rovatok