Index Vakbarát Hírportál

Nyerje meg Bill Clintont!

2009. április 17., péntek 18:41

Hillary Clinton lottósorsolással gyűjt pénzt kétmillió dolláros kampányadóssága rendezésére. A fődíj egy nap a férjével.

A lehetőségről Hillary Clinton stábja tájékoztatta a támogatókat, emailben. Clinton 2,3 millió dolláros (520 millió Ft) kampányadósságot halmozott fel a 2008-as demokrata-párti előválasztás során.

Az ötdolláros adományért cserébe a támogatók sorsoláson vesznek részt. A nyertes egy napot tölthet együtt Hillary férjével: New Yorkban találkozik Bill Clintonnal, majd "érdekes eseményeken vesznek részt".

Egy másik szerencsés együtt ebédelhet James Carville-lal, a híres demokrata párti politikai stratégával, Hillary Clinton kampánymenedzserével. Lesz, aki az American Idol tévés tehetségkutató idényzáró gálaműsorán lehet majd jelen.

Mivel Hillary Clinton külügyminiszter lett az Obama-kormányban, a törvény tiltja, hogy részt vegyen a kampányban. Ezért vállalta magára a főszerepet a pénzgyűjtésben régi barátja és munkatársa, James Carville. "Küldjön öt dollárt, ilyen esély csak egyszer adódik az életben – fogalmaz a köremailben Carville.

A Clnton-kampány eredeti, 25 millió dolláros hiányát a korábbi felhívások révén sikerült a jelenlegi összegre csökkenteni. A fennálló összeggel Mark Penn közvéleménykutató, politikai szakértőnek tartoznak.

Rovatok