Index Vakbarát Hírportál

Balázs Péter Szlovákiában tárgyal szerdán

2009. május 8., péntek 16:49

Új külügyminisztere van Szlovákiának és Magyarországnak is, és ez Balázs Péter szerint új kezdetet is jelenthet. A magyar külügyminiszter szerdán Pozsonyba látogat, ahol Ivan Gasparovic államfővel is találkozik.

Szerdán Pozsonyban találkozik szlovák kollégájával Balázs Péter külügyminiszter, és Ivan Gasparovic szlovák államfő is fogadja. A látogatásról hétfőn, az EU külügyminisztereinek brüsszeli találkozóján állapodott meg Miroslav Lajcákkal.

A tárgyalások témája nem kötött, Balázs elmondása szerint "minden, ami az asztalra tehető" szóba is jöhet. Bízva abban, hogy ez a találkozó tartalmasnak bizonyul, a következő lépés az lesz, hogy kitűzik Robert Fico szlovák kormányfő budapesti látogatásának időpontját.

Balázs bizakodó, sajtótájékoztatóján azt mindta, új fejezet kezdődik a magyar-szlovák kapcsolatokban. "Mindkét oldalon új a külügyminiszter, ráadásul Magyarországon a miniszterelnök is új, és néha egy új személy új kezdetekre is módot ad" - mondta.

Balázs az amerikai külügyminiszternek is levelet küldött, még egyeztetik a találkozó időpontját, ahogy az orosz külügyminiszterrel is.

Rovatok