Index Vakbarát Hírportál

Ízléstelen viccen nevetett Obama

2009. május 12., kedd 11:32 | aznap frissítve

Obama díszvacsoráján Wanda Sykes komikus kíméletlenül kiosztott egy konzervatív rádióst, amin az elnök is mosolygott.

"Azt hiszem, sok minden van, amiről inkább komolyan, mint tréfálkozva kellene szólni" - mondta Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője az amerikai elnök szombat esti díszvacsoráján elhangzott poénokra utalva.

Sokak szerint Wanda Sykes komikus túllőtt a célon, amikor Barack Obama egyik legfőbb bírálóján, Rush Limbaugh-n köszörülte a nyelvét. Egyebek között "a huszadik géprablónak" nevezte a konzervatív rádióst, és azt kívánta neki, bárcsak leállnának a veséi. (2001. szeptember 11-én tizenkilenc terrorista kerített hatalmába négy utasszállítót, melyek közül kettő a New York-i World Trade Centerbe, egy a Pentagon épületébe, egy pedig a földbe csapódott Pennsylvaniában.)

A felvételek szerint a pódiumon ülő Barack Obama mosolygott, majd kortyolt egyet a poharából, amikor a kifogásolt poénok elhangzottak. A Fehér Ház szóvivője azt mondta, a történtekről nem beszélt az elnökkel, és hozzátette, Sykes nem a hivatal, hanem az újságírók vendéglistáján szerepelt.

A 2700 fős vacsorán részt vettek olyan hollywoodi hírességek is, mint Steven Spielberg, George Lucas, Glenn Close és Kevin Bacon, akik közismerten közel állnak a Demokrata Párthoz. Jelen volt Chesley „Sully" Sullenberger pilóta, aki a Hudson-folyón végrehajtott kényszerleszállással mentette meg utasait, és Richard Phillips kapitány, aki túszként ajánlkozott a teherhajóját megtámadó szomáliai kalózoknak, hogy a hajót és legénységét megkíméljék.

Rovatok