Index Vakbarát Hírportál

Közzétették a botrányos Berlusconi-partifotókat

2009. június 5., péntek 07:32

A balliberális spanyol napilap, az El País megszerzett és publikált néhányat azokból a z olasz belpolitikai botrányt okozó fényképekből, amelyek Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szardíniai villájában készültek újévkor.

A madridi El País napilap honlapján közzétett csütörtök éjjel párat azokból a felvételekből, amelyeket Antonello Zappadu szárd fotós készített Berlusconi Villa Certosa nevű házánál.

A képek a 72 éves milliárdos médiacézár-politikus szilveszteri partijának részvevőiről készültek. A meghívottak között ott volt az akkor 17 éves Noemi Letizia is, az a nápolyi diáklány, akihez Berlusconit nem teljesen tisztázott viszony fűzi. E kapcsolat hetek óta beszédtéma az olaszországi közéletben, és ez volt az egyik oka annak, hogy az olasz kormányfő felesége benyújtotta a válókeresetet.

A képeken többek között félmeztelen nők és férfiak láthatók a medence körül. A felvételeket készítő fotóriporter - aki különben nem tartja magát lesifotósnak - hosszú ideje figyelte a szigetre érkezőket és a villa forgalmát. Elmondása szerint gyakorlatilag minden hétvégén hasonló partikat tartottak a miniszterelnöki villában, sztárokkal, hírességekkel.

A fotós egyedül az olasz miniszterelnök arcát nem pixelezte ki, az összes többi vendég pontos kilétét személyiségi jogaikra hivatkozva nem fedte fel.

A fotókat annak ellenére a nyilvánosság elé tárták, hogy Berlusconi sürgetésére a római államügyészség zár alá helyezte őket, mert fennállt a gyanú, hogy közzétételük sértheti a magánélethez való jogot. Igaz, az olasz kormányfő úgy nyilatkozott szerda este a Rai Uno olasz tévécsatornán, hogy a felvételeken nincs semmi illetlen, nyugodtan megjelenhetnek. Nem lehet tudni, hogy az El País mi módon szerezte meg őket.

Az El País további fényképeket is közöl pénteki nyomtatott kiadásában.

Rovatok