Index Vakbarát Hírportál

Robbanás szakított félbe egy esküvőt Gázában

2009. július 22., szerda 11:43 | aznap frissítve

Robbanás történt Gázában a volt Fatah vezető, Mohammed Dahlan egyik rokonának esküvőjén. Dahlan nem volt jelen az eseményen, ötvenketten megsérültek, halálos áldozat nem volt.

Ötvenkét ember, köztük nők és és gyerekek sebesült meg a Hamász irányította Gázában, miután bomba robbant a volt Fatah vezető, Mohammed Dahlan egyik rokonának esküvőjén, írta a Yahoo News. Öt ember állapota kritikus. A sérültek között van maga a vőlegény is.

A robbanás kedden történt Khan Yunis városában, egy utcai színpadnál, melyet Dahlan unokaöccsének esküvőjére állítottak fel, állítják palesztin orvosok. Dahlan nem volt jelen az eseményen.

Ihab al-Gusszein, a Gázai övezetet uraló Hamász-kormány belügyminisztériumának szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a nyomozás eredményei szerint a robbanást egy olyan szerkezet okozta, amelyet ő hangbombaként írt le. Három embert letartóztattak.

Mohammed Dahlan, a gázai biztonsági erők egykori vezetője 2007 júniusában menekült el a palesztin területről, miután a Hamász megszerezte az irányítást. Dahlant vezetősége alatt éles kritikával illették az emberjogi csoportok az iszlám aktivistákkal szembeni módszereiért.

Rovatok