Index Vakbarát Hírportál

Sarkozyék százezreket költenek virágra

2009. július 22., szerda 13:28 | aznap frissítve

Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök elsősorban felesége szenvedélyének köszönhetően naponta átlagosan 200 ezer forintnak megfelelő összeget költött virágokra 2008-ban.

Nicolas Sarkozy és felesége, Carla Bruni naponta 660 fontot (kb. 205 ezer forintot) költ virágokra, írja a Telegraph.A nyilvános adatokból kiderült, hogy a francia elnöki pár 2008-ban összesen 241 ezer fontot költött virágra, amivel a korábban napi 460 fontnak megfelelő összeget áldozó Elton Johnt is megelőzték.

A Telegraph szerint elsősorban a korábban modellként és énekesnőként is ismert first lady felelős a kiugró költségekért, mivel odavan a friss virágokért. Ennek megfelelően gyakran fényképezkedik virágok társaságában a köztársasági elnöki hivatalnak helyet adó Elysée palotában.

Az elnöki hivatal azzal kommentálta az ügyet, hogy 2009-ben már visszavettek a virágokból, és további megszorításokat is terveznek.

A brit képviselők költségtérítési botrányát is elindítő brit lap azt is megemlítette, hogy a francia köztársasági elnök az adófizetők pénzén számolta el a villany- és a gázszámlát. Korábban azzal ostorozták Sarkozyt, hogy a válság közepén rendelt magának elnöki luxusrepülőket, amelyek közül az egyiket felesége után Carla-1-nek nevezte el.

Rovatok