Index Vakbarát Hírportál

Putyinék csaptak egy görbe estét

2009. augusztus 14., péntek 17:12 | aznap frissítve

Vlagyimir Putyin és Dmitrij Medvegyev a héten Szocsiban nyaralt, ahol laza öltözetben járták a várost, beültek egy sörre egy szórakozóhelyre, és elbeszélgettek a lakosokkal. A fotósok megörökítették nyaralásuk szinte minden pillanatát.

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök és Dmitrij Medvegyev orosz elnök a kedvelt orosz üdülőhelyen, Szocsiban töltötte a hetet, ahol egyik este beültek egy sörre egy szórakozóhelyre megnézni egy focimeccset, és közben közvetlenül elbeszélgettek a vendégekkel.

Az inkább a dzsudót, a lovaglást és a síelést kedvelő Putyin nem hazudtolta meg önmagát, és fiatal lányokkal is szívesen fényképezkedett, amíg a focirajongó Medvegyev az Oroszország-Argentína barátságos mérkőzést figyelte. Miközben Putyin sört rendelt, Medvegyev arra is odafigyelt, hogy népszerűsítse az alkoholizmus ellen indított kampányát, ezért csak teát és vizet ivott a földimogyoró mellé.

A Daily Mail szerint az orosz vezetőkre nem jellemző, hogy laza öltözetben, melegítőfelsőben beülnek egy szórakozóhelyre, ezért több vendég először azt hitte, hogy csak a két vezetőre megszólalásig hasonlító hasonmások ültek le közéjük.

Putyin ugyanakkor korábban is gondosan odafigyelt a róla kialakult kép gondozására. Az orosz miniszterelnök az előző héten már sokadszorra pózolt félmeztelenül: fedetlen felsőtesttel lovagolt, majd pillangózott egy jeges folyóban, végül egy fán ült modellt a fotósoknak.

Mindkét vezetőnek a Fekete-tenger partján található Szocsiban van hétvégi háza, de a 2014-ben itt tartott téli olimpia népszerűsítéséért is szívesen fordulnak meg az üdülőhelyen. A sörözés mellett a két vezető a fotósok kíséretében elment tollasozni és golfozni, majd tengerparton sétálgattak Medvegyev kutyájával, és ott is megittak egy kávét az egyik teraszon.

Rovatok