Index Vakbarát Hírportál

Repeszek repkedtek a magyar segélymunkások körül

2009. október 8., csütörtök 13:32

Ugyan viszonylagos biztonságban, de megdöbbentő közelségben élték át a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet munkatársai az indiai nagykövetség elleni merényletet Kabulban.

150 méterre voltak az Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) munkatársai a csütörtök délelőtti kabuli öngyilkos merénylet helyszínétől. A segélymunkások egy koordinációs megbeszélés miatt voltak Kabulban. A pokolgép szálásuk közelében robbant, beszámolójuk szerint üvegszilánkok és fémrepeszek repkedtek mindenfelé.

„Nagy robbanást hallottunk és láttuk a füstfelhőt a biztonságos szállásunktól 150 méterre, valamint a légnyomás és a fémtörmelékek következtében a környéken számos ablak és kirakat betört” - idézi Mándi-Márton Gábor helyszíni beszámolóját a MÖS szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

Délelőtt egy tálib öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az indiai nagykövetség közelében Kabulban. A támadásban, melynek egyértelműen a követség volt a célpontja, 12-en életüket vesztették és legalább nyolcvanan megsebesültek.

A MÖS 2001, a háború kezdete óta tevékenykedik Afganisztánban.

Rovatok