Index Vakbarát Hírportál

Öt embert sodort el az árvíz Indiában

2009. október 9., péntek 15:09

Tizenöt embert még keresnek, öt holtestet pedig már megtaláltak, miután átszakadt egy indiai gát, , ami nem bírta a napok óta tartó esőzések miatt megnövekedő víznyomást. A nekilóduló víz elöntött egy épülő csatornát, ahonnan sokan nem tudtak kimenekülni.

Legalább öt ember vesztette életét, amikor a heves esőzések miatt szétrepedt egy gát India északkeleti részén,. A víz elöntött egy közeli, épülőfélben lévő csatornába. A szerencsétlenségben 15 ember eltűnt.A Meghalaya állam Jaintia Hill nevű kerületében történt balesetet a napok óta tartó heves esőzések okozták, amelyek miatt megáradtak a folyók a térségben.

A csatornában több tucatnyi munkás dolgozott a szerencsétlenség idején, és közülük nem mindenkinek sikerült időben kimenekülnie. A mentőalakulatok eddig öt holttestet emeltek ki a csatornából, ám a hatóságok szerint akár további 15 ember is odaveszhetett.

Az elmúlt hét esőzései miatt több mint háromszáz ember vesztette már életét Indiában, és mintegy másfél milliónyian kényszerültek elhagyni otthonukat, miután több folyó is kilépett a medréből, és elárasztotta a lakott területeket.

Rovatok