Index Vakbarát Hírportál

Nem mászott a felszálló ballonra a hatéves kisfiú

2009. október 15., csütörtök 21:25 | tizennégy éve frissítve

Szülei házának padlásán egy dobozban bújt el egy hatéves kisfiú, akiről korábban azt hitték, hogy rajta volt egy elszabadult héliumballonon. Az Egyesült Államok Colorado tagállamában felszálló ballon 2400 méterig emelkedett, két és fél óra repülés után ért földet. A ballon azonban üres volt, ezért a hatóságok először azt hitték, hogy a kisfiú menet közben kizuhanhatott.

Megtalálták azt a hatéves coloradói kisfiút, akiről azt hitték, hogy bemászott apja ufóra emlékeztető héliumballonjába, ami elszabadult írja a helyi rendőrségre hivatkozva az MSNBC. A Sky News információi szerint a kisfiú a család házának padlásán bújt el egy dobozban.

A ballon helyi idő szerint csütörtök délelőtt 11 körül szabadult el, és egyik testvére és két szomszéd fiú is azt állította, hogy a hatéves kisfiú belemászott, és valahogy eloldozta a szerkezet rögzítőkötelét. A ballon 2400 méter magasságig emelkedett, két és fél óra alatt 40-50 kilométert repült, majd földet ért.

A ballon puhán landolt, de az azonnal odasiető mentők senkit nem találtak a kabinjában. A szerkezet ajtaja végig nyitva volt, ezért a hatóságok elképzelhetőnek tartották, hogy a gyermek kizuhant. Azért is gondolhattak erre, mert az NBC beszámolója szerint a rendőrök ugyan azonnal a ballon nyomába eredtek, de annak húsz-harminc percre nyoma veszett.

A hatóságok már korábban átvizsgálták a szülők házát, abban reménykedve, hogy esetleg tévedtek, és a gyermek valójában otthon van, akkor azonban senkit sem találtak.

A ballon egy 6-szor 2 méteres, leginkább ufóra emlékeztető, ezüst színű szerkezet. A kabinját kartonból építették.

Rovatok