Index Vakbarát Hírportál

Bush leginkább kutyagumit gyűjt

2009. október 27., kedd 19:37

"Jó ég, hogy megváltozott az életem!" - erre Bush saját bevallása szerint akkor döbben rá újra és újra, amikor lehajol, hogy felszedje, azt, amit Barney nevű kutyája hagyott maga után. A volt amerikai elnök jelenleg memoárján dolgozik, papírra veti elnökségének 12 legnehezebb döntését és elnöki könyvtárának létrehozását készíti elő.

George Bush szabadidejében ma már kedvenc skót terrierjét sétáltatja dallasi otthona közelében, és műanyag zacskóval a kezében gyűjti Barney nyomait, és ilyenkor döbben rá: "Jó ég, hogy megváltozott az életem!", mondta a volt amerikai elnök egy texasi beszédében.

Az elnöksége végén mindössze 22 százalékos népszerűségű elnök elmondta, hogy soha nem a gyorsan változó támogatottsági adatokat figyelte, az elvhűség vezérelte. Gyakran megemlítette istenhitét, mint mondta, szerinte nem is lehet olyan emberből amerikai elnök, aki nem támaszkodik a mindenható segítségére.

Bushról a Fehér Házból való távozása óta az utóbbi kilenc hónapban szinte semmit nem lehetett hallani. Hétfőn azonban visszatért a nyilvánosság elé, a texasi Fort Worthben 15 ezer ember előtt tartott előadást más szónokokkal.

Bush - aki távozása óta már három beszédet tartott Kanadában és a jövő héten a texasi San Antonióban is fellép, kijelentette: a Fehér Házban igyekezett megbecsülést és tiszteletet szerezni az elnöki hivatalnak. Leszögezte, biztos benne, hogy jó döntéseket hozott, még ha azok népszerűségének fogyatkozásával is jártak.

George Bush jelenleg memoárján dolgozik, papírra veti elnökségének 12 legnehezebb döntését és elnöki könyvtárának létrehozását készíti elő. Többször látták már biciklizni dallasi házától nem messze a környékbeli ösvényeken.

Rovatok