Index Vakbarát Hírportál

Felakasztják az albinók gyilkosait

2009. november 2., hétfő 19:30 | aznap frissítve

Halálra ítéltek négy férfit Tanzániában, amiért 2008-ban meggyilkoltak egy albínót, akinek aztán levágták a fejét és a végtagjait. A boszorkánydoktorok az elmúlt két évben már ötvennél is több albínót öltek meg az országban.

Négy tanzániai férfit halálra ítéltek, amiért 2008-ban megöltek egy albínót, aztán levágták a fejét és a végtagjait, írja a BBC. A brit televízió helyszíni tudósítója szerint sokan örülnek az ítéletnek, amelyik szerintük majd elrettentheti a hasonló gyilkosságok elkövetőit.

2008-ban a BBC egyik riportere üzletasszonynak álcázta magát Tanzániában, és sámánokat keresett fel azzal a kéréssel, tegyék őt gazdaggá. Kétezer dollárért olyan italt kínáltak neki, ami egy albínó ember végtagjaiból, véréből és hajából készült.

Az elmúlt két évben legalább ötven albínót gyilkoltak meg Tanzániában. A szomszédos Burundiban pedig legalább tizenkét albínót öltek meg.

Szeptemberben már halálra ítéltek három férfit, akik meggyilkoltak egy albínó kisfiút. Ez volt az első ilyen súlyos ítélet Tanzániában.

Rovatok