Index Vakbarát Hírportál

Boris Johnson, a biciklis lovag

2009. november 4., szerda 09:04

Minden ok nélkül támadt rá egy lánybanda egy fiatal dokumentumfilmesre London északi részén, Camdenban. A filmes segítségért kiáltott, egy biciklis sietett megmentésére. Elvette a lányok vascsövét, és megfutamította a bandát. Mint kiderült, a biciklista Boris Johnson, London polgármestere volt.

Boris Johnson egyik választási ígérete a bűnözés elleni harc volt. Hétfőn személyesen is kivette részét a harcból. A Daily Mail beszámolója szerint hétfő éjszaka egy lánybanda támadt rá Camden városrészben a fiatal dokumentumfilmesre, Franny Armstrongra. A kapucnis lányok egyike egy vascsővel fenyegette a filmest. Segítségért kiáltott egy arra tartó biciklistának, aki lepattant a kerékpárról, kicsavarta a lány kezéből a vasrudat és megfutamította a bandát.

Mint kiderült, a biciklista Boris Johnson, London konzervatív polgármestere volt. A lovagias Johnson ahhoz is ragaszkodott, hogy hazakisérje a megtámadott filmrendezőt. "Az én lovagom szikrázó biciklin érkezett" - nyilatkozta Armstrong a Daily Mailnek.

Armstron, aki klímaváltozás-aktivista és erről forgatta a Hülyeség kora című dokumentumfilmjét is, a választásokon Johnson ellenfelére "Vörös" Ken Livingstone-ra szavazott. "De ha egy sötét utcán bajba kerülsz, Borisznak nagyobb hasznát veszed Kennél" - mondta.

Kedden a polgármesteri hivatal is megerősítette a történetet. Johnson maga azt hangsúlyozta, hogy a 2012-es olimpia előtt a fő feladat London utcáinak biztonságosabbá tétele. "Városunk legfőbb problémái ezek a gyerekek, akik mindenféle határok nélkül, tragikus, önpusztító választások közepette nőnek fel" - mondta az olimpiai park keddi avatóünnepségén.

Rovatok