Index Vakbarát Hírportál

Felpofoztak egy képviselőt az eskütétele alatt

2009. november 10., kedd 15:07 | aznap frissítve

Társai felpofoztak egy képviselőt India egyik legfontosabb államában, amiért az ország hivatalos nyelvén tette le esküjét a helyi maráthi helyett. A négy támadó egy helyi érzelmekre építő regionális párt tagja.

Négy másik képviselő megtámadott egy politikust India második lenépesebb államában, Mahárástrában a helyi törvényhozás épületében, amiért az ország hivatalos nyelvén tette le esküjét, írja a BBC.

A négy képviselő hétfőn azonnal rávetette magát Abu Azmira, amint a férfi elkezdte eskűjét hindi nyelven. Megszerezték a mikrofonját, majd felpofozták, amiért nem a helyi maráthi nyelvet használta. A négy képviselőt megengedhetetlen viselkedés miatt négy évre eltiltották a politikától.

A négy támadó a regionális MNS párt tagja volt. Az MNS a helyi lakosok jogaiért küzd, és az elmúlt években többször is összakapcsolták a pártot a másik országrészekből érkező munkásokat ért támadásokkal.

A mostani eset országszerte nagy visszhangot váltott ki, az Indiában kormányzó Kongresszus Párt teljességgel megengedhetetlennek és szégyenteljesnek minősítette a történteket. Mahárástra az egyik legfontosabb állam Indiában, legnagyobb városa Mumbai, az ország pénzügyi központja.

Rovatok