Index Vakbarát Hírportál

Agyonlőttek négy rendőrt Seattle közelében

2009. november 29., vasárnap 19:46

Agyonlőtt négy rendőrt egy ismeretlen fegyveres egy lakewoodi kávézóban. Egyértelműen a rendőröket akarta meggyilkolni, a kávézót nem rabolta ki.

Gyakorlatilag kivégeztek négy rendőrt vasárnap, helyi idő szerint reggel a Washington állambeli Lakewoodban. Egy helyi lap, a News Tribune beszámolója szerint a négy rendőr a Forza kávézóban reggelizet, laptopjaikon olvasgattak, amikor egy fegyveres lépett be a helyiségbe és közvetlen közelről agyonlőtte őket.

A Pierce megyei seriff azt nem közölte, hogy a rendőrök melyik hatósághoz tartoztak - a CNN szerint a seriff munkatársai voltak, a News Triune beszámolója szerint a helyszínen a közeli nagyváros, Tacoma rendőrei mellett a helyi lakewoodi rendőrök is jelen vannak, azaz elképzelhető, hogy a rendőrök hozzájuk tartoztak.

A seriff szóvivője, Ed Troyer szerint "egyértelműen rajtaütésnek tűnik", ami történt. A támadó nem rabolni jött, egyenesen a rendőrökhöz ment és agyonlőtte őket. "Olyan hidegvérű volt, amilyen hidegvérű csak lehetett" - nyilatkozta az NBC seattle-i adójának.

A kávézó alkalmazottai sokkot kaptak, egyelőre nem szolgáltak használható értesülésekkel. A kávézóban más vendégek is voltak, nekik sem esett bántódásuk, jelentette az ABC seattle-i adója.

A rendőrség azonnal tízezer dollár (közel kétmillió forint) jutalmat ajánlott fel bárkinek, aki hasznos információkkal tudja segíteni a nyomozást. A jutalom összege várhatóan emelkedni fog.

A Seattle Post-Intelligencer értesülései szerint a rendőrök két gyanúsítottat keresnek. A környék útjait lezárták. Az NBC viszont csak egy gyanúsítottról, egy 175 centis fekete férfiról tud.

Washington államban októberben több támadás is érte a rendőröket. A hónap elején négy rendőrautóra dobtak Molotov-koktélt, egy rendőrt pedig Halloween éjszakáján lőttek agyon. A seattle-i rendőrök az esetekkel a 41 éves Christopher Monfort-t gyanusították. Amikor elfogására indultak, Monfort menekülőre fogta és lövéseket adott le a rendőrökre. Az egyik nyomozó végül meglőtte, azóta kórházban van.

Rovatok