Index Vakbarát Hírportál

Lelőtték a négyes rendőrgyilkosság gyanúsítottját

2009. november 30., hétfő 14:38

A rendőrök lelőtték egy rajtaütésben az Egyesült Államokban történt négyes rendőrgyilkosság gyanúsítottját hétfőn. A 37 éves férfi a rendőrség közlése szerint meghalt. A férfi vasárnap ment be egy kávézóba, ahol kivégezte a rendőröket.

A példátlan négyes rendőrgyilkosság vasárnap történt, az Egyesült Államok északnyugati részén, Washington állam fővárosának egyik kávézójában. A Pierce megyei Sheriff szóvivője szerint a rendőrök szolgálatuk előtt a Parklandban lévő Forza kávézóban ültek egy asztalnál, amikor a férfi berontott és lövöldözni kezdett.

Az áldozatok nevét és életkorát is nyilvánosságra hozták: mindannyian - köztük egy nő - családos emberek voltak és egyenruhát valamint golyóálló mellényt is viseltek, amikor végeztek velük.

A helyi illetékesek szerint egyértelmű, hogy a rendőrök voltak a fegyveres célpontjai, mivel senki másra nem lőtt rá a támadó, aki a leszámolás után elmenekült a helyszínről. A rendőrök szerint az egyik rendőr fegyvert tudott rántani, és meglőtte a támadót, ezért a helyi hatóságok értesítették a környékbeli kórházakat. A sheriff irodája meg is nevezte a gyanúsítottat: a 37 éves Maurice Clemmonst, akit már többször elítélték különböző bűncselekmények miatt

A hatóságok hétfői közlése szerint a rohamosztagosok körülvették a házat, ahol Clemmons tartózkodott. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a rendőrök betörtek, ezután lövöldözés tört ki, végül a 37 éves gyanúsítottat lelőtték. Ed Troyer, a Pierce megyei Sheriff irodájának szóvivője azt mondta, hogy a férfi valószínűleg belehalt a sérüléseibe, de biztosat még nem tud közölni.

Rovatok