Index Vakbarát Hírportál

Megfizettetik a szülőkkel a lufis fiú mentési költségeit

2009. december 23., szerda 15:20 | aznap frissítve

Szerdán ítélet születhet a lufis fiú szüleinek az ügyében. A coloradói kisfiúról szülei azt állították, hogy elszállt egy légballonnal, pedig csak elrejtették. Céljuk a hírverés volt. Az már most biztos, hogy ki kell fizetniük a mentőakció 42 ezer dolláros költségeit.

42 ezer dollárt kell fizetnie Falcon Heene szüleinek, jelentette a BBC. A coloradói kisfiút egy napon át próbálták megmenteni a hatóságok, miután szülei azt állították, hogy egy ufószerű hőlégballonban rekedt, és szabadon sodródik több kilométeres magasságban. Mint később kiderült, az egész csak átverés volt, Falcon a családi ház garázsában bujkált.

Az egész történetet szülei találták ki, céljuk a hírverés volt. Heene-ék egy valóságshow szereplői voltak, a műsort és magukat akarták népszerűsíteni.

Miután kiderült az átverés, Falcon szüleit bíróság elé állították. Mindketten bűnösnek vallották magukat, a bíróság pedig szerdán meg is hozta ítéletét. Az apát, Richard Heene-t 90 napi elzárásra ítélték, ebből 30-at kell teljes egészében letöltenie, a maradék 60 napon dolgozhat, és csak éjszakára kell visszatérnie a börtönbe. Japán származású nejét, Mayumit 20 nap börtönre ítélték, ezt majd csak akkor kell letöltenie, ha férje befejezte büntetését.

A bíró eltiltotta Heene-éket attól, hogy bármilyen formában hasznot húzzanak a történtekből. A családnak emellett meg kell térítenie a nagyszabású mentőakció költségeit. A légballon több mint száz kilométert sodródott a levegőben, helikopterekkel is követték, és miután a landolás után nem találták a kisfiút, több száz négyzetkilométert fésültek át.

Rovatok