Index Vakbarát Hírportál

Új kép a hírhedt terroristavezérről

2010. január 15., péntek 12:40

Új kép került fel Oszama bin Ladenről az FBI honlapjára. Az amerikai hatóságok által körözött terroristát korosabbá tették némi ősz hajjal, és elhagyták a szakállát.

Kifinomult digitális technikával készítették el bin Laden és 17, szintén körözött terroristatársa legújabb fantomképeit az FBI szakértői. A most már 52 életévébe lépő, szaud-arábiai férfi fejére még mindig 25 millió dolláros vérdíj van kitűzve.

Az egyik képen bin Laden régi nagy szakálla helyett rendezett kis szakállal és őszes hajjal látható. A kép érdekessége, hogy egyetlen korábbi fotó sem mutatta őt eddig fejére kötött turbánja nélkül.

A második képen az öregítésen átesett terroristavezér nagyjából ugyanúgy néz ki, mint elhíresült képén, leszámítva azt, hogy szakálla sokkal őszesebb, és arcán is láthatóak az elmúlt évek nyomai.

Az FBI honlapján olvasható körözési leírás szerint a Oszama bin Ladent nem csupán a 2001 szeptember 11-én történt terrorcselekmények miatt keresik, hanem a Pentagon megtámadása és az 1998-as bombatámadások miatt is, melyeket az Egyesült Államok tanzániai és kenyai nagykövetségei ellen követtek el.

Rovatok